Prinses Mabel zal best even aan schoonzus Máxima gedacht hebben gisteren en vandaag: ze schoof aan bij vergaderingen van de VN in New York.

De powervrouw, die zelf strijd tegen kindhuwelijken met haar stichting Girls Not Brides, schoof namens Nederland aan bij de topbijeenkomst over het onderwerp 'vrouwen aan de macht'. 

More content below the advertising

Tijdens de top spraken onder andere vrouwelijke presidenten en regeringsleiders. En was er ook aandacht voor het tegengaan van kindhuwelijken.

Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben, net als alle andere Nederlanders, geschokt gereageerd op de aanslag in Utrecht, deze maandag.

Het koningspaar laat in een verklaring weten mee te leven met de slachtoffers en hun families. Lees de volledige verklaring hieronder.

More content below the advertising

Net als de rest van Nederland zijn zij in gedachten vandaag bij Utrecht.

Er zijn van die print die nóóit out of style gaan. De polka dot is er zo een. En dat weten deze royal-dames maar al te goed.

Van Máxima tot Mette Marit, allemaal werden zij in variaties van de polka dot gespot. En afgelopen week deed zelfs koningin Elizabeth blij mee. Een klassieker voor in ieders kast, kortom.

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in