Afgaand op NASA: wel rook, geen vuur.

Griekenland heeft te kampen met een extreme hittegolf en veel natuurbranden, onder andere op de Peloponnesos, waar het vakantiehuis van de koninklijke familie staat.

Afgaand op foto's van NASA (van eergisteren) hebben ze wel last van overtrekkende rook, van de grote brand die ten noordoosten van Athene woedt en de branden die momenteel dichtbij Athene zijn opgelaaid en die nog niet op het kaartje staan...

Article continues after the ad

... maar is er in hun directe omgeving geen gevaar. In de regio Ermioni, waar Kranidi en hun favoriete eilandje Spetses liggen, lijken geen brandhaarden te zijn.

Het huis van de Oranjes is omringd door bomen, in dit geval een risicofactor, want het is ook daar heet en droog. Maar het ligt aan zee, in geval van nood kunnen ze altijd nog met de royal speedboat wegvaren.

Hoe lang de Oranjes nog in Griekenland blijven is onduidelijk. Volgende week dinsdag zijn ze weer in Den Haag voor de ontvangst van de Olympische medaillewinnaars op Paleis Noordeinde, maar Ariane's school begint pas op 29 augustus, dus misschien wordt dat even op en neer?

Alexia's schooljaar op het Atlantic College in Wales begint op 30 augustus, maar daar zijn wel al vanaf 15 augustus introductiedagen en aangezien ze haar nieuwe school nog helemaal niet heeft gezien, ligt het voor de hand dat ze daaraan meedoet. Het zou dus ook kunnen dat het hele gezin begin volgende week terugkeert, voor nog een paar dagen samen op Huis ten Bosch, voor Alexia uitvliegt en Amalia aan haar tussenjaar begint. Maar om heel eerlijk te zijn, vermoeden we dat het 'een onderbreking van de vakantie' zal zijn. 

Foto's (c) PPE Agency, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in