Hoe dóet ze het toch, op kinderkopjes?

Al vanaf de eerste seconde dat ze uit de bus stapten op de Sint Servaasbrug, stonden de Oranjes op kinderkopjes. Nou kún je je daar op aanpassen. Dikkere blokhakken zijn bijvoorbeeld aan te raden. Maar dat is niet Máxima's stijl.

Zij verscheen gewoon zoals we van haar gewend zijn op hoge naaldhakken in de straten van Maastricht. En liet in elk geval geen moment merken moeite te hebben met de vele klinkertjes en hobbels. #pro

Article continues after the ad

Ze was wat dat betreft solo deze Koningsdag, met één enkele uitzondering in de Oranje-gelederen: ook prinses Aimée koos voor killer heels. De rest van de prinsessen was verstandig en ging voor iets breders.

Zelfs Máxima's meiden, ook niet vies van een naaldhak, waar je mee omgaat word je immers mee besmet, kozen voor relatief gepast schoeisel.

De burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, was duidelijk bekender met haar eigen stad en hield het lekker veilig.

Maar goed, Máxima struikelde niet, viel niet, stopte geen moment met lachen. En dat moet je toch waarderen aan onze Queen of Heels. 

Wij maken een diepe, diepe buiging. Op sneakers. Want zelfs op gelijke grond zouden wij geen twee uur op Máxima's stelten rond willen lopen.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in