Elke maand is het weer een feestje als de nieuwe Nouveau van de drukpers af rolt. Deze zomerse editie staat weer bárstensvol fashion, interviews, beauty, psyche en heel veel inspiratie voor leuke 40+ vrouwen met stijl. Veel leesplezier!

Maria Goos in gesprek met Plien & Bianca

Hun voorstelling Selma Ann Louis breekt álle records. Plien en Bianca, al 30 jaar onlosmakelijk verbonden met elkaar verbonden, zetten een onbetaalbare road musical neer. dat was wel even wennen: niet alles zelf kunnen beslissen. Maria Goos ging in gesprek met dit heerlijk humorvolle duo:

Een royal summer; de fashiontrucs van Máxima en Meghan (die ook schittert op de cover)

Josine Droogenijk, van Modekoningin Máxima, neemt speciaal voor Nouveau een aantal koninklijke robes onder de loep.

Beauty: 25 tips voor je zomerhuid

Op zonnige dagen wil je juist stralen, zonder zorgen om huidschade of droog haar. In Nouveau lees je de beste beautytips om je een hele zomer lang van al je mooiste kanten te laten zien.

Psyche: Daarom maken vriendinnen je zo gelukkig

Vriendschappen maken niet alleen gelukkig, maar óók gezond. een dagje met je beste vriendin maakt je fitter dan afzien in de sportschool. Journalist Renate van der Zee zocht uit hoe dat precies werkt.

Bijzonder: 3 bekende vrouwen vertellen over het keerpunt in hun leven

Drie krachtige en bewonderde vrouwen vrouwen vertellen hoe een aangrijpende gebeurtenis hun leven veranderde. En wat leerden Monique hendrickx, Nicollette van Dam en Isa Hoes ervan?

Heel veel roayale mode en beauty om deze zomer mee te flaneren.

De zomerhoroscoop

We kijken er elk jaar weer naar uit. vakantietips en bestemmingen voor jóuw sterrenbeeld.

En verder? De cultuuragenda voor aankomende zomer, Janny van der Heijden over haar lifestyle, prachtige culi uit het Middelandse Zeegebied, wooninspiratie in een verbouwde boerderij, Wies over ageless leven zonder stress en nog heel veel meer.

Veel leesplezier!

Wil je Nouveau elke maand op je deurmat als heerlijk, stijlvol ontspanningsmoment? Neem een abonnement. Of geef er eentje cadeau!

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.