We gaan een keer per jaar een weekje weg met de kinderen en kleinkinderen van mijn moeder. Vier volwassenen en vijf kinderen, dus we willen niet langer dan vier uur in de auto zitten en toch op een fijne plek terechtkomen. In de Ardennen kunnen we naar hartenlust wandelen, luieren, voetballen, toeren, lezen, zwemmen en eten. En we klétsen wat af met elkaar die week.

Mijn koffer

Mijn rode Samsonite gaat al honderd jaar mee en heeft de hele wereld gezien. Hij is ook prima voor de Ardennen, met de spullen van mij én mijn zoon erin. 

Article continues after the ad

Deze boeken gaan mee

Ottolenghi... Eindelijk tijd om al die heerlijke recepten te maken. Dan Otmars zonen van Peter Buwalda en als er nog tijd is De ontembare van Guillermo Arriaga. 

Mijn vakantieoutfit

Wandelschoenen en slippers. En jurkjes, jurkjes, jurkjes...

Onmisbaar op reis

Zonder de laptop geen muziek, geen films ’s avonds op regenachtige plekken en ’s ochtends geen nos.nl. Die gaat dus zeker mee.

TIP

Op rijafstand: het Matisse Museum in Le Cateau-Cambrésis. Een onontdekt museum met prachtig werk van Matisse. Niet druk, geen lange rijen. Door Matisse zelf opgericht in 1952, waarbij hij ook bepaalde wat waar moest hangen. Een absolute aanrader. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in