Grote paniek, politie zoekt vier verdachten.

De politie is op zoek naar vier verdachten van een overval op de kunstbeurs TEFAF dinsdagochtend in Maastricht, mogelijk gewapend. De politie meldt aan NU.nl dat er door meerdere eenheden wordt gezocht naar de verdachten.

Een via sociale media gedeelde video toont beelden van de overval. Daarin is te zien dat de overvallers met een hamer de vitrine inslaan. De mannen dragen een pet op hun hoofd en handschoenen. Volgens dagblad De Limburger vond de overval plaats bij juwelier Symbolic & Chase, die een collectie presenteert op de beurs.

Het is nog niet duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt bij het incident. Ook is niet duidelijk of er iets is buitgemaakt. Volgens 1Limburg wordt de MECC, waar TEFAF gehouden wordt, ontruimd, maar dat kan een woordvoerder van de politie nog niet bevestigen. De melding over een overval bij de internationale kunstbeurs kwam rond 11.40 uur bij de hulpdiensten binnen.

Article continues after the ad

In een tweet van het Franse online tijdschrift La Tribune de l'Art zijn foto's te zien van een ingeslagen vitrine. In het bericht staat dat het om juwelen zou gaan en dat er gewapende overvallers zouden zijn gevlucht via het restaurant.

De beurs komt snel met een verklaring. De TEFAF, The European Fine Art Foundation, vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 30 juni in Maastricht.

UPDATE 14:00 Twee verdachten zijn gearresteerd, naar twee anderen wordt nog gezocht.

Foto (c) Tefaf

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in