Het nieuwe jacht is de opvolger van de Black Pearl, die je hier ziet
Het nieuwe jacht is de opvolger van de Black Pearl, die je hier ziet

En het wordt gebouwd in...  Alblasserdam!

Wat te doen met al je geld als je een van de rijkste mannen op aarde bent? Amazon's Jeff Bezos besloot maar weer eens opdracht te geven voor een nieuw jacht: een driemaster van 127 meter à 500 miljoen dollar (wisselgeld voor een multimiljardair die krap 200 miljard dollar bezit).

Het wordt gebouwd door Oceanco in Alblasserdam en het is… zo magnifiek en groots dat er volgens Boat Pro een extra support ship bij komt met een helipad. Je weet wel, om de lijnen van het pareltje, voorlopige naam Y721, niet te verpesten. Op het supportschip kan personeel slapen, kunnen vermoedelijk auto's worden vervoerd en kan alles worden opgeslagen wat Bezos wel mee wil nemen, maar niet in beeld wil hebben om het design niet te verpesten. Je zult zien dat een support schip nu een nieuwe must-have wordt onder ultra-rijke jachtbezitters, het wordt vast de nieuwe privéduikboot.

Het hoofdschip wordt het grootste zeiljacht ter wereld en zal vermoedelijk in 2022 worden opgeleverd. Het ontwerp is gebaseerd op de Black Pearl van Oceanco (108 meter), maar een slagje luxer: meer dekken, een in-deck swimming pool, een 'ambient bioscoop' (dat is zoiets als ↑ dit), van die dingen. Het wordt omschreven als 'even hoog als de piramide van Giza'. Dat zou 139 meter zijn en dient wellicht met een korreltje zout te worden genomen, maar toch: het wordt een drijvend eiland van een jacht.  

Article continues after the ad

En het maakt het net even wat lastiger om van sponsors geld los te troggelen voor zijn Bezos Earth Fund, het filantropische doel waar hij zich post-Amazon op wil richten. Wel weer leuk: het jacht is een sterk staaltje Hollands Glorie en zal haar maiden trip te zijner tijd via Rotterdam naar zee maken.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in