Ruimte genoeg voor vier vriendinnen!

Voor het eerst in 65 jaar komt het huis van Blanche, de glamourpoes van de Golden Girls op de markt. Dat wil zeggen: het huis dat model stond voor het huis waarin ze na de dood van haar man samenwoonde met Sofia en haar dochter Dorothy en warrige Rose als gezelschap.  

De dames op leeftijd leverden een mateloos populaire sitcom op. De indoor scènes werden in de studio geschoten, maar dit is het huis dat model stond voor de buitenkant.

Article continues after the ad

Het staat in de chique wijk Brentwood en werd uitgekozen omdat het eruit zag alsof het in Miami (waar de serie zich afspeelde) had kunnen staan.

Het huis heeft vier slaapkamers en is gebouwd in 1955 in opdracht van jurist  David Noble Barry III en zijn vrouw Margaret Carr Barry.

Het is geïnspireerd op een midcentury modern huis dat Davids vader bezat in Hawaii.  De stijl is nog het beste te omschrijven als een liefdesbaby tussen Japanse en Hawaiiaanse plantagestijl.

Om het hele huis heen loopt een Japanse engawa, een soort veranda die aan de achterkant uitkomt op een overdekt terras waar het in de zomer koel genoeg is om te loungen.

De Barry's kregen een bedrag voor het gebruik van het huis en vonden het enig dat het bekend werd, maar waren geen comedyfans en keken ook niet naar de serie.

De Barry's woonden er meer dan zestig jaar, maar zijn inmiddels allebei overleden.

Rondom het huis ligt een tuin met zeldzame tropische bomen en planten. 

Het huis wordt verkocht via een trustfonds en moet minimaal drie miljoen dollar opbrengen.

Dat is veel geld voor een niet heel groot pand, maar zoals Blanche zou zeggen, met haar vette zuidelijke accent: 'Dat is gewoon de prijs voor een verpletterend mooi huis.'

Foto's © Rachelle Rosten voor Douglas Elliman

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in