Mixed Navaratna ring van Pippa Small
Mixed Navaratna ring van Pippa Small

Casual, minimalistisch en helemaal van nu.

Terug van weggeweest: Victoriaanse gipsy ringen, waarbij de stenen ín de band zijn gezet en er niet opstaan. Ze worden ook wel flush-mount ringen genoemd...

Ontwerp van Omneque 

Article continues after the ad

... omdat ring en steen vloeiend in elkaar overlopen en er niet bovenuit stijgen, gevangen in pootjes, om zo meer licht te vangen.  

Ontwerp van Jemma Wynne

Het is een meer casual look die opeens verrassend populair is als verlovingsring of alternatieve cocktailring: wel de edelstenen, maar niet op de klassieke manier.

Ontwerp van Meadow Lark Jewellery

Het is een mooie, minimalistische zetting zonder franje die prettig draagt: je kunt nergens achter blijven hangen en het risico om de steen te verliezen is kleiner dan bij een klassiek gezette 'rock'.

Ontwerp van LBG Jewellery

Al zijn er ook wel romantische exemplaren van te vinden.

Antique Estate Jewellery

De naam 'gipsy ring' is een mysterie, want de ringen hebben niets te maken met de Roma. De zetting is een eeuwenoude techniek die in de Victoriaanse tijd populair werd, verrassend genoeg eerst onder mannen, met dank aan de robuuste vorm.

The Gemmary

Gedacht wordt dat het een manier was om op een niet al te ostentatieve manier edelstenen te dragen.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in