Je zou het niet zeggen, maar Ellen Degeneres wordt vandaag zestig. De beminnelijke actrice, comédienne en presentatrice staat al jaren aan de entertainmenttop, en terecht. Een paar (foto) hoogtepunten.

Vorig jaar was het precies twintig jaar geleden dat Ellen uit de kast kwam en daar werd zowaar bij stilgestaan. Dat klinkt vreemd, maar destijds was het nogal een ding. Ellen had toen haar eigen tv-comedy Ellen en in die serie bekende haar tv-personage dat ze lesbisch was. Een enorm ding in Amerika, dat een waanzinnig goed bekeken aflevering en veel reacties wereldwijd opleverde. Twee weken eerder had Ellen in real life al bekend dat ze van vrouwen hield. Ze zat zelfs nog bij Oprah om erover te praten. 'Ik had geen idee dat het zo groot zou worden', zei ze toen. 'Ik vond eigenlijk dat mijn geaardheid niemand wat aanging, maar dan zou het lijken of ik er niet oké mee was. Maar ik schaam me niet om wie ik ben.' Na verschillende relaties is is Ellen inmiddels al veertien jaar samen met actrice Portia de Rossi (zie foto boven).

Humor & moed
Hoewel ze in verschillende films heeft gespeeld, is Ellen toch het meest beroemd geworden met de animatiefilm Finding Nemo, waaruit later Finding Dory voortkwam. En natuurlijk met haar immens populaire The Ellen Degeneres Show die al sinds de start in 2003 een hit is, waarin íedereen komt opdagen – ook de Obama’s – en waarmee ze enorm veel awards heeft binnengesleept. In 2016 kreeg ze een Medal of Freedom van president Obama, die onder andere zei: ‘Het is makkelijk om te vergeten hoeveel moed er twintig jaar geleden voor nodig was om een coming out te doen. Het was een ongelofelijke last om dat te dragen en om je carrière op die manier op het spel te zetten. Dat doen mensen niet vaak.’
Heldin. En enorm geestig ook. We love her. Gefeliciteerd, Ellen!

De comedy die een hoop stof deed opwaaien.

Johnny Depp kwam langs in de show...

En lachen met Jessica Simpson...

Altijd in voor een geintje: Michelle Obama.

Veel respect voor haar moed van Barack Obama.

De selfies der selfies. Idee: Ellen Degeneres.

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.