Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een vegan en een vleeseter, gaat dat samen?

Dit onderzoek bewijst dat liefde veel overwint. Met alle kolkende tegenstellingen in de maatschappij lijkt het soms alsof we in een nieuwe vorm van verzuiling terecht zijn gekomen. Ieder zijn eigen zelfgebreide lifestyle / overtuiging en amper begrip over en weer. Gelukkig maakt de liefde veel go...

Een vegan en een vleeseter, gaat dat samen?

Dit onderzoek bewijst dat liefde veel overwint.

Met alle kolkende tegenstellingen in de maatschappij lijkt het soms alsof we in een nieuwe vorm van verzuiling terecht zijn gekomen. Ieder zijn eigen zelfgebreide lifestyle / overtuiging en amper begrip over en weer.

Gelukkig maakt de liefde veel goed: in het kader van World Vegan Month ('Eet meer planten') liet Violife onderzoek doen naar de relatiekansen van vegans en mensen die wel eens een gehaktbal eten onder 1.385 happn-singles.

Als er een klik is, wordt er niet moeilijk gedaan over eens een koteletje

Van de ondervraagde niet-vegans geeft 76% aan best verliefd te kunnen worden op iemand die vegan is, en maar liefst 82% van de vegans denkt verliefd te kunnen worden op iemand die geen vegan is.

Maar minder vlees eten is toch wel een plus bij deze mix

Toch is er nog wel enig voorbehoud: 38% van de vegans heeft er namelijk wel moeite mee als iemand elke dag vlees wil eten, terwijl 49% van de non-vegans aangeeft juist vrij te willen zijn om gewoon alles te eten tijdens een date.

Preken worden sexy noch romantisch gevonden 

Ook blijkt uit het onderzoek dat er nog best wat vooroordelen bestaan over vegans: zo geeft 35% van de non-vegans aan dat veganisten vaak te moralistisch zijn en geen ruimte voor andere meningen laten en is 32% bang is veroordeeld te worden om zijn of haar voedselkeuze.

Ook tegenstrijdige karakters zijn een belangrijke reden om niet voor elkaar te vallen (59% van de vegans en 28% van de non-vegans).

Misverstanden zijn makkelijk uit de wereld te helpen!

Naast de vooroordelen zijn er ook opmerkelijke praktische bezwaren, zo vindt meer dan de helft (54%) van de ondervraagden een vegan lifestyle moeilijker dan een non-vegan lifestyle en denkt 41% dat vegan voedsel nog steeds minder lekker is.

Ook lijkt het voor een kwart van de non-vegans (25%) moeilijker om een geschikt restaurant te vinden voor een date. Toch lijkt het erop dat we er samen wel uit gaan komen: zo denkt een op de vijf vegans dat non-vegans niets om dierenwelzijn of het klimaat geven, terwijl 69% van hen dit als belangrijke zaken ziet.

Onderzoekgegevens via Violife

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in