Ontdek het magnifieke oeuvre van Konrad Klapheck!

Ook museum MORE is weer open en daar is genoeg te beleven. Nieuw is de grote tentoonstelling over Konrad Klapheck. Daarnaast is de expositie over Bob Ross verlengd t/m 5 september 2021 en zijn er workshops. In Kasteel Ruurlo is de nieuwe opstelling met werken van Carel Willink te zien.

Article continues after the ad

Venus Ex Machina

Het oeuvre van de Duitse kunstenaar Konrad Klapheck (1935) is vrij spectaculair.

Zijn levensgrote stillevens met apparaten tikken, ratelen, stomen en spuiten. En Klaphecks jazz-schilderijen swingen het museum uit. 

Als je goed zoekt op Klaphecks schilderij Swing, Brother, Swing kun je een paar jazz-grootheden herkennen. Links Count Basie op de toetsen, achterin Jo Jones op drums en midden voor de legendarische Billie Holiday die met hese stem zingt...Swing Brother Swing.

Wist je dat Museum MORE het grootste museum voor modern realisme in Europa is? Naast onze tijdelijke tentoonstellingen is er altijd prachtige figuratieve kunst uit Nederland zien. Van een eeuw terug tot nu en van Jan Mankes tot Lara de Moor.

Natuurlijk zijn ook de Grote 5 uit het interbellum er te bewonderen: Raoul Hynckes, Dick Ket, Pyke Koch, Wim Schuhmacher en Carel Willink. Ben je groot fan van Willink? Ga dan eerst naar Kasteel Ruurlo waar wel 30 topstukken van de koele grootmeester tentoongesteld zijn en het goed toeven is in de orangerie.

Bezoek volgens de geldende coronaregels, vooraf reserveren

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in