En er is nu óók een podcast in aantocht.

In Eus' Boekenclub wordt de liefde voor het lezen en alles daaromheen gevierd.  Presentator Özcan Akyol – we ❤️ him! – ook wel bekend als Eus, stelt tijdens deze  Boekenweek het boek én de lezer centraal, samen met huisband Lakshmi en terugkerend seizoenkaarthouder Stefano Keizers.

Deze editie kent een nieuw element: een ontmoeting met een burgemeester, die de kijker vertelt welke tekst grote indruk op diens leven heeft gemaakt. Welk boek of gedicht ontroert, inspireert, geeft rust of zet aan tot actie? We horen het van Hubert Bruls (Nijmegen), Sybrand van Haersma Buma (Leeuwarden) en anderen.

Özcan Akyol ontvangt achtereenvolgens David Van Reybrouck, Griet Op de Beeck, Herman Koch, Esther Gerritsen en Arthur Japin. Zij gaan met de leesclub in gesprek over hun boeken.

Article continues after the ad

Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot?

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de cultuur, wetenschap en sport. Van presentatrice Dieuwertje Blok tot actrice Olga Zuiderhoek en van presentator Matthijs van Nieuwkerk tot muzikant Kenny B. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot? 

De boeken van dit nieuwe seizoen:

  • David Van Reybrouck - Revolusi
  • Griet Op de Beeck - Jij mag alles zijn
  • Herman Koch - Een film met Sophia
  • Esther Gerritsen - De terugkeer
  • Arthur Japin - Mrs. Degas

Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie én een gedicht van onder anderen dichters Marieke Lucas Rijneveld en Gershwin Bonevacia.

De eerste afleveringen zijn terug te kijken op NPO Start, vanavond, morgenavond en vrijdagavond beginnen de nieuwe afleveringen van Eus' Boekenclub om 19:50 uur op NPO 2.

Nog even over die podcast

Wil je meer Eus’ Boekenclub? Dan tippen we de je bijbehorende podcast die vanaf 15 april te beluisteren is. Elke week start Özcan Akyol thuis bellend met schrijver Tommy Wieringa om te praten over literaire thema’s, en welbeschouwd over het leven.

Daarna trekt Eus het land in om bijzondere leesclubs te ontmoeten, neemt ons mee naar zijn signeersessies met lezers, om tenslotte weer te eindigen in Deventer. Daar gaat hij langs bij de vader van Tommy Wieringa, die hem een gedicht van zijn keuze voordraagt.

Foto (c) NTR

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in