Heerlijk, die rammelende piano!

Eigenlijk zou het nog twee weken duren voor ABBA met nieuwe muziek kwam, maar in een dolle bui is de derde single van ABBA's eerste album in veertig jaar al live gezet.

Het is absoluut geen Waterloo, maar toch doet Just A Notion er een beetje aan denken: uptempo, typische ABBA-harmony, loftrompetjes – om vrolijk van te worden.

Article continues after the ad

Dat het zo lekker vintage klinkt is wel te verklaren. Just A Notion was eigenlijk bedoeld voor het album Voulez-Vous uit 1979 maar haalde de tracklist nooit. Tweede kans, dus.

Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson, hier in de early days van ABBA, kondigden begin vorige maand hun eerste album in vier decennia aan. De plaat heet Voyage en verschijnt op 5 november. De eerste twee liedjes, I Still Have Faith In You en Don't Shut Me Down, zijn al uitgekomen.

Nieuw en oud materiaal vormen de basis van de virtuele show die vanaf 27 mei te zien in een speciaal gebouwde arena in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in