Het inspirerende verhaal van Ruth Bader Ginsberg.

On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over de vorig jaar overleden juriste (en legende) Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten.

In de film On the Basis of Sex staat Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen.

Article continues after the ad

Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme aan te pakken. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2021 is haar verhaal relevanter dan ooit.

On the Basis of Sex is te streamen via Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in