Hebben sommige eet-en drinkgewoonten werkelijk invloed op ons succes? En welke ingrediënten spelen een fundamentele rol in een glansrijk leven? Een prangende vraag, die succesvol schrijver Tim Ferriss zichzelf én 200 andere rijke bobo’s stelde.

Zo ontdekte Ferriss hoe vaste eetgewoonten en routines hen de boost aan energie oplevert die zo broodnodig is voor belangrijke prestaties in het (zaken)leven.

Follow the leader
Tim bundelde de uitkomst van zijn onderzoek samen in zijn boek Tools of Titans (het gereedschap van de leiders). Een verhaal over titanium thee en geiten wei proteïnen. 

Nee, lekker ruikt het niet
Miljonair Tim Ferriss (momenteel New Yorks best verkochte auteur door zijn The Four Hour Workweek), deelde zijn zelf samengestelde Titanium thee met zijn lezerspubliek. Het is een mix van de Chinese oude theesoort Pu’erh, de groene thee longjing of dragonwell met kokosolie, een geconcentreerde MCT olie (‘medium-chai triglycerides', wat staat voor een bepaald soort vetzuur) en een mengsel van kurkuma en gember. Het goedje schijnt te ruiken naar de billen van een nat paard, maar echte raketkracht te bezitten voor het brein. 

Lees ook: Prins Harry over het leven op Buckingham Palace: 'Het eten is verrukkelijk'

Steeds hetzelfde ontbijt (doet wonderen)
Een van de geïnterviewden, marketing-goeroe Seth Godin, zweert bij een ontbijt dat elke dag identiek is; een smoothie van bevroren bananen, hennep poeder, amandelmelk, gedroogde pruimen en walnoten. Ontstaan uit gemakzucht (want te druk met werken) om niet iedere dag opnieuw te hoeven nadenken over het eten. Een eensluidende maaltijd bleek niet alleen praktisch, maar ook qua energie succesvol voor hem te werken. 

Groen doen
De alom bekende, maar daardoor niet minder waardevolle, tip in zijn boek over koffie drinken luidt: drink er zo weinig mogelijk van en kies tussendoor wat vaker voor (groene) thee. Thee heeft een geweldige uitwerking op hart en geheugen. 

Geiten wei proteine 
Beroemde sportcoach Charles Poliquin, die tijdens de Olympische Spelen met tal van medaillewinnaars werkte, fluisterde Ferriss het wondermiddel geiten wei proteïne in. Een poeder dat zich makkelijk laat mengen met smoothies of andere drankjes en, gezien het succes van ‘zijn’ sporters, klaarblijkelijk tot winnaars-resultaten leidt. 

Filmregisseur Alfred Hitchcock was meer van de pretzels
Filmregisseur Alfred Hitchcock was meer van de pretzels

Slim spul, die 'ketonen'
Tim verwijst in zijn boek gretig naar de toevoeging van ketonen in de vorm van een voedingssuplement. Bij inname van ketonen worden er geen koolhydraten in de spieren opgeslagen. Omdat je lichaam wel energie nodig heeft om te blijven functioneren, kiest het dan voor de vetreserves die je in/bij je draagt. Doordat die reserves als brandstof gaan fungeren, raak jij je vet op heel efficiënte wijze kwijt. Mix ze als een cocktail door je drankjes, het smaakt als limonade en is bovendien, net als groene thee, ook heel heilzaam voor je hart en je hoofd. 

En Marilyn zette haar tanden graag in een 'ol American' hamburger
En Marilyn zette haar tanden graag in een 'ol American' hamburger

Lekker slapen 
Een heldere geest in een energiek lichaam heeft voldoende slaap nodig om dat te blijven. Een probleem waar veel hardwerkende kopstukken tegenaan lopen. Van een professor emeritus kreeg Ferriss hèt recept tegen insomnia: mix twee eetlepels appelcider met 1 eetlepel honing in heet water. En weg ben je. Het schijnt echt te werken! 

Lees voor meer tips en trucs zijn boek Tools of Titans. Wie weet wat het je brengt in 2017.

76 is ze alweer en een van de meest ervaren en eigenzinnige artiesten van haar generatie. En geef haar eens ongelijk. Barbra won 2 Oscars, 9 Golden Globes, 10 Grammys, 6 Emmys en een Tony Award. Dan doe je toch iets goed.

Als actrice/zangeres ergens om bekend staat, is het wel haar eigen(zinnig)heid. Én zelfspot. Wie haar volgt op social media krijgt regelmatig met een dikke knipoog van de diva te maken die Hollywood niet zo serieus neemt, maar zichzelf des te meer.

Over eerlijkheid naar jezelf

"Ik kwam aan in Hollywood zonder dat ik mijn neus of gebit had laten doen of mijn naam had veranderd. Dat geeft me veel voldoening."

Over haar intuïtie

"Ik vertrouw op mijn instinct, ik maak me niet druk om ervaring."

Over haar tegenstrijdigheid

"Ik was al een persoonlijkheid voordat ik een persoon was. Ik ben simpel en complex, gul en egoïstisch, onaantrekkelijk en prachtig en lui en gedreven."

Over haar ego

"Ego hebben betekent in jezelf geloven. En ook om open te staan voor de mening van anderen. Het moet open zijn, niet gesloten. Dus ja, mijn ego is groot, maar het is ook erg klein op sommige vlakken. Mijn ego is verantwoordelijk voor mijn doen en laten - slecht of goed."

Over haar vertrouwen

"Ik kan elke waarheid aan, als je maar niet tegen me liegt."

Over haar relatie

"Wat spannend is, is niet dat één persoon sterker is dan de ander ... maar dat twee mensen hun match hebben ontmoet en toch zijn ze even koppig, net zo eigenzinnig, net zo gepassioneerd en net zo gek als de ander." 

 

#HappyAnniversary Barbra and Jim, from your entire team. xo. ❤️

Een bericht gedeeld door Barbra Streisand (@barbrastreisand) op

Over haar eigenzinnigheid

"Ik denk dat als je een originele kijk op het leven hebt, of iets van jou origineel is, je geen mensen hoeft na te bootsen die je voorgingen. Je hebt gewoon een goed gevoel vanbinnen, een instinct dat je vertelt wat goed voor je is, en je kunt het op geen enkele andere manier doen."

Over beroemd zijn

"Ik denk dat ik toen ik jonger was een ster wilde worden, totdat ik een ster werd, en dan is het hard werken. Ik geniet niet van het sterrendeel. Ik geniet alleen van het creatieve proces." 

Over balans

"Twijfel kan je motiveren, dus wees er niet bang voor. Vertrouwen en twijfel liggen aan twee kanten van de schaal, en je hebt ze allebei nodig, ze brengen elkaar in evenwicht."

Bron: Mentalfloss. Beeld: Kippa ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!