Hebben sommige eet-en drinkgewoonten werkelijk invloed op ons succes? En welke ingrediënten spelen een fundamentele rol in een glansrijk leven? Een prangende vraag, die succesvol schrijver Tim Ferriss zichzelf én 200 andere rijke bobo’s stelde.

Zo ontdekte Ferriss hoe vaste eetgewoonten en routines hen de boost aan energie oplevert die zo broodnodig is voor belangrijke prestaties in het (zaken)leven.

Follow the leader
Tim bundelde de uitkomst van zijn onderzoek samen in zijn boek Tools of Titans (het gereedschap van de leiders). Een verhaal over titanium thee en geiten wei proteïnen. 

Nee, lekker ruikt het niet
Miljonair Tim Ferriss (momenteel New Yorks best verkochte auteur door zijn The Four Hour Workweek), deelde zijn zelf samengestelde Titanium thee met zijn lezerspubliek. Het is een mix van de Chinese oude theesoort Pu’erh, de groene thee longjing of dragonwell met kokosolie, een geconcentreerde MCT olie (‘medium-chai triglycerides', wat staat voor een bepaald soort vetzuur) en een mengsel van kurkuma en gember. Het goedje schijnt te ruiken naar de billen van een nat paard, maar echte raketkracht te bezitten voor het brein. 

Lees ook: Prins Harry over het leven op Buckingham Palace: 'Het eten is verrukkelijk'

Steeds hetzelfde ontbijt (doet wonderen)
Een van de geïnterviewden, marketing-goeroe Seth Godin, zweert bij een ontbijt dat elke dag identiek is; een smoothie van bevroren bananen, hennep poeder, amandelmelk, gedroogde pruimen en walnoten. Ontstaan uit gemakzucht (want te druk met werken) om niet iedere dag opnieuw te hoeven nadenken over het eten. Een eensluidende maaltijd bleek niet alleen praktisch, maar ook qua energie succesvol voor hem te werken. 

Groen doen
De alom bekende, maar daardoor niet minder waardevolle, tip in zijn boek over koffie drinken luidt: drink er zo weinig mogelijk van en kies tussendoor wat vaker voor (groene) thee. Thee heeft een geweldige uitwerking op hart en geheugen. 

Geiten wei proteine 
Beroemde sportcoach Charles Poliquin, die tijdens de Olympische Spelen met tal van medaillewinnaars werkte, fluisterde Ferriss het wondermiddel geiten wei proteïne in. Een poeder dat zich makkelijk laat mengen met smoothies of andere drankjes en, gezien het succes van ‘zijn’ sporters, klaarblijkelijk tot winnaars-resultaten leidt. 

Filmregisseur Alfred Hitchcock was meer van de pretzels

Slim spul, die 'ketonen'
Tim verwijst in zijn boek gretig naar de toevoeging van ketonen in de vorm van een voedingssuplement. Bij inname van ketonen worden er geen koolhydraten in de spieren opgeslagen. Omdat je lichaam wel energie nodig heeft om te blijven functioneren, kiest het dan voor de vetreserves die je in/bij je draagt. Doordat die reserves als brandstof gaan fungeren, raak jij je vet op heel efficiënte wijze kwijt. Mix ze als een cocktail door je drankjes, het smaakt als limonade en is bovendien, net als groene thee, ook heel heilzaam voor je hart en je hoofd. 

En Marilyn zette haar tanden graag in een 'ol American' hamburger

Lekker slapen 
Een heldere geest in een energiek lichaam heeft voldoende slaap nodig om dat te blijven. Een probleem waar veel hardwerkende kopstukken tegenaan lopen. Van een professor emeritus kreeg Ferriss hèt recept tegen insomnia: mix twee eetlepels appelcider met 1 eetlepel honing in heet water. En weg ben je. Het schijnt echt te werken! 

Lees voor meer tips en trucs zijn boek Tools of Titans. Wie weet wat het je brengt in 2017.

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in