Hebben sommige eet-en drinkgewoonten werkelijk invloed op ons succes? En welke ingrediënten spelen een fundamentele rol in een glansrijk leven? Een prangende vraag, die succesvol schrijver Tim Ferriss zichzelf én 200 andere rijke bobo’s stelde.

Zo ontdekte Ferriss hoe vaste eetgewoonten en routines hen de boost aan energie oplevert die zo broodnodig is voor belangrijke prestaties in het (zaken)leven.

Article continues after the ad

Follow the leader
Tim bundelde de uitkomst van zijn onderzoek samen in zijn boek Tools of Titans (het gereedschap van de leiders). Een verhaal over titanium thee en geiten wei proteïnen. 

Nee, lekker ruikt het niet
Miljonair Tim Ferriss (momenteel New Yorks best verkochte auteur door zijn The Four Hour Workweek), deelde zijn zelf samengestelde Titanium thee met zijn lezerspubliek. Het is een mix van de Chinese oude theesoort Pu’erh, de groene thee longjing of dragonwell met kokosolie, een geconcentreerde MCT olie (‘medium-chai triglycerides', wat staat voor een bepaald soort vetzuur) en een mengsel van kurkuma en gember. Het goedje schijnt te ruiken naar de billen van een nat paard, maar echte raketkracht te bezitten voor het brein. 

Lees ook: Prins Harry over het leven op Buckingham Palace: 'Het eten is verrukkelijk'

Steeds hetzelfde ontbijt (doet wonderen)
Een van de geïnterviewden, marketing-goeroe Seth Godin, zweert bij een ontbijt dat elke dag identiek is; een smoothie van bevroren bananen, hennep poeder, amandelmelk, gedroogde pruimen en walnoten. Ontstaan uit gemakzucht (want te druk met werken) om niet iedere dag opnieuw te hoeven nadenken over het eten. Een eensluidende maaltijd bleek niet alleen praktisch, maar ook qua energie succesvol voor hem te werken. 

Groen doen
De alom bekende, maar daardoor niet minder waardevolle, tip in zijn boek over koffie drinken luidt: drink er zo weinig mogelijk van en kies tussendoor wat vaker voor (groene) thee. Thee heeft een geweldige uitwerking op hart en geheugen. 

Geiten wei proteine 
Beroemde sportcoach Charles Poliquin, die tijdens de Olympische Spelen met tal van medaillewinnaars werkte, fluisterde Ferriss het wondermiddel geiten wei proteïne in. Een poeder dat zich makkelijk laat mengen met smoothies of andere drankjes en, gezien het succes van ‘zijn’ sporters, klaarblijkelijk tot winnaars-resultaten leidt. 

Filmregisseur Alfred Hitchcock was meer van de pretzels

Slim spul, die 'ketonen'
Tim verwijst in zijn boek gretig naar de toevoeging van ketonen in de vorm van een voedingssuplement. Bij inname van ketonen worden er geen koolhydraten in de spieren opgeslagen. Omdat je lichaam wel energie nodig heeft om te blijven functioneren, kiest het dan voor de vetreserves die je in/bij je draagt. Doordat die reserves als brandstof gaan fungeren, raak jij je vet op heel efficiënte wijze kwijt. Mix ze als een cocktail door je drankjes, het smaakt als limonade en is bovendien, net als groene thee, ook heel heilzaam voor je hart en je hoofd. 

En Marilyn zette haar tanden graag in een 'ol American' hamburger

Lekker slapen 
Een heldere geest in een energiek lichaam heeft voldoende slaap nodig om dat te blijven. Een probleem waar veel hardwerkende kopstukken tegenaan lopen. Van een professor emeritus kreeg Ferriss hèt recept tegen insomnia: mix twee eetlepels appelcider met 1 eetlepel honing in heet water. En weg ben je. Het schijnt echt te werken! 

Lees voor meer tips en trucs zijn boek Tools of Titans. Wie weet wat het je brengt in 2017.