Van 9 december tot en met 14 januari is bij het Kunsthuis in Leiden een exclusieve collectie van de New Yorkse fotograaf Oscar Abolafia (83) te bewonderen. En, heel bijzonder, op 10 januari signeert hij daar zijn boek Icons by Oscar. Een must have!

In de jaren ’60 en ’70 maakte fotograaf Oscar Abolafia deel uit van de exclusieve scène in New York. Vanachter zijn lens leefde hij mee met iconen als Andy Walhol. Inmiddels is hij 83, maar hij schiet nog steeds onvermoeibaar door.

Zijn foto’s zijn uniek door de intieme setting en ontspannen beroemdheden. Hij schoot nét op het moment als de echte persoonlijkheid doorbrak en zijn foto’s geven een uniek beeld van de tijd en zijn iconen.

Elvis, Warhol, Twiggy, Hepburn en Dalí, allemaal lieten zij zich vastleggen op de gevoelige plaat. Deze tentoonstelling is al een buitenkansje om Abolafia’s werk te bekijken, maar dat hij zelf signeert op 10 december, is een buitenkansje. 

Wanneer? Zondag 10 december van 14.00 tot 16.00 in het Kunsthuis te Leiden.
Waar: Kunsthuis te Leiden, Nieuwstraat 35.

Sinds 1900 werd er weinig meer veranderd aan dit historisch monument. Daar brengt Chanel nu verandering in met een uitzonderlijke renovatie om het Grand Palais weer in oude stijl te doen herleven.

In de geest van oprichter Gabrielle Chanel, zet het mode-imperium zich in voor de historie en cultuur (van Parijs). Ze zijn de exclusieve sponsor van een enorme verbouwing die in 2024 af moet zijn.

Het Grand Palais heeft een warme band met Chanel. Karl Lagerfeld koos het monument sinds 2005 voor zijn Ready-to-Wear en Haute Couture shows. Sindsdien is het een terugkerende locatie in bij diverse collecties. 

De renovatie van het Grand Palais moet Parijs weer als artistieke hoofdstad op de kaart zetten.

Nog even geduld dus, wij kijken er enorm naar uit!

In de historische ambiance van Maastricht bezoek je ’s werelds meest prestigieuze, internationale kunst- en antiekbeurs: TEFAF Maastricht. 275 kunst- en antiekhandelaren vanuit de gehele wereld nemen deel aan deze beurs.

Zij presenteren werk van Oude Meesters en antieke voorwerpen, maar ook een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst, sieraden en werken op papier. 

Nouveau aanbieding

Je wordt ontvangen in de Private Lounge met koffie en zoetigheid. Een professionele gids leidt je vervolgens langs de hoogtepunten van de vele elegant geëtaleerde meesterwerken.

Je ontmoet Jaap Polak, gerenommeerd galeriehouder en expert bij het programma Tussen Kunst en Kitsch. Hij vertelt over het métier en de kunstwerken die hij meegenomen heeft naar TEFAF.

Aansluitend kun je op eigen gelegenheid de indrukwekkende kunst- en antiekbeurs verder verkennen.

Wil je later op de dag nog een keer terug naar de Private Lounge voor een drankje? Deze staat de hele middag voor je open! Dit arrangement is een must voor de ware kunst- en antiekliefhebber.

Dit arrangement is inclusief:

• Entree TEFAF t.w.v. € 40,-

• Toegang tot Private Lounge TEFAF 

• Ontvangst met koffie en bonbon in Private Lounge

• Rondleiding van 1 uur door professionele gids

Datum: 17 maart 2018

Tijd:

11.30 - 12.00 Ontvangst met koffie en bonbon in de Private Lounge TEFAF

12.00 - 13.00 Rondleiding van 1 uur door professionele gids

Vanaf 13.00 Vrij bezoek TEFAF, de Private lounge blijft beschikbaar voor Nouveau gasten gedurende de middag

Prijs: € 52,50 per persoon

Je aanmelden voor dit evenement kan tot 27 februari. 

Ja, ik wil graag naar TEFAF met Nouveau.

Beelden: Harry Heuts en Loraine Bodewes.