Janny

‘De lekkerste verse pasta maak je zelf’, aldus Janny van der Heijden. En dus kan een kookboek van deze veelgeprezen culinaire alleskunner over dit onderwerp ook niet uitblijven.
In Pasta di Janny kom je alles te weten over het maken en bereiden van pasta; van de basis tot het eindproduct. Ontdek het verschil tussen de soorten bloem, vorm deeg met behulp van een pastamachine en leer de verschillende vormen kennen aan de hand van het pasta-ABC. Janny geeft de gouden regels voor het koken van pasta en het maken van de lekkerste sauzen.
De recepten in dit boek variëren van lange pasta tot gevulde pasta en van pasta uit de oven tot zoete pasta. Perfectioneer je pastagerechten en ontdek hoe eenvoudig en lekker het is om zelf pasta te maken.

Janny van der Heijden

Janny heeft als televisiemaker achter de schermen veel culinaire programma’s op haar naam staan, van Koken met Sterren, Wie is de chef, MasterChef tot De kwestie van smaak. De laatste paar jaren ook voor de camera met succesvolle programma’s als De Nationale Eettest en Heel Holland Bakt. Ze is voormalig hoofdredacteur van Tip Culinair en auteur van vele succesvolle kookboeken en ook publiceert ze regelmatig culinaire columns in diverse media en heeft haar eigen bureau dat zich bezighoudt met onder meer culinaire communicatie, culinaire historie en het ontwikkelen van receptuur.

Informatie

ISBN: 978 94 6143 118 9
Prijs: € 19,95

Een speak easy restaurant. Dat wilden Peter Gast en Jacqueline van Liere nou eens neer zetten. Een mysterieus concept waarvoor je een scancode moet hebben om binnen te komen. Immers: “exclusiviteit is het nieuwe zwart”. Nouveau's Wies en Claudia proeven voor.

We staan voor een onooglijke deur in de Amsterdamse binnenstad en vragen ons af: zijn we hier wel goed?

Maar de deur zwaait open op onze scancode, en we stappen binnen in een velours ingerichte bar, de muur is behangen met wijnflessen. We wanen ons bijna in de jaren ’20 van de vorige eeuw (waar in speak-easy’s illegale drank geconsumeerd kon worden).

Achter de bar is een nog grotere verrassing: een smaakvolle jazzclub wat een restaurant blijkt te zijn. Denk: veel fluweel, intieme zitjes en vooral veel sfeer.

En vier kookplateau’s. Want daar staan Peter en zijn keukenbrigade de culinaire sterren van de hemel te koken. Deed hij ook al bij 't Schulten Hues in Zutphen, maar dit, deze sprak easy, is zijn échte droom.

Je kunt a la carte eten, maar ook een gastronomisch menu van € 75 volgen, waarbij je verrast wordt door wel 10 à 14 kleine gerechten. Met een hoofdrol voor Nederlandse producten, en veel ‘uit het veld’.

Jacqueline doet de wijnen, en schenkt waar de gast van houdt (de Gastjes vinden een wijnarrangement vaak geen recht doen aan de gangen). De bediening is meegekomen uit Zutphen en omgeving, en daardoor ontwapenend aardig.

Graphite is een restaurant voor maar 20 personen, en dat vergroot de intieme sfeer. Wij van Nouveau zeggen: het is een beleving, bijna kooktheater. Liever voor een lagere prijs de culinaire vruchten van Peter plukken? Op zaterdag is er lunch.

www.graphite.amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ook Noord-Nederland moet vanaf maandag écht weer aan de slag. Maar het belooft dit weekend goed weer te worden, dus trekken wij het vakantiegevoel gewoon nog even door. Bij deze restaurants in 't Gooi kan dat.

1. Genieten in de binnentuin van Acquavite, Naarden-Vesting

Alleen al voor de locatie in de Promers Kazerne een bezoekje waard. Bij mooi weer is de binnentuin een oase van rust waar het optimaal genieten  is van de kookkunsten van de chefs.

Naar de website

2. Kantje pikken bij The Harbour Club, Vinkeveen

Met zo veel schuiten per hoofd van de plaatselijke bevolking werd het wel tijd voor een Harbour Club aan de Vinkeveense Plassen. Het concept is al beproefd in Rotterdam en Amsterdam; goede wijnen (bij voorkeur met bubbels), oesters, vis en vlees van hoge kwaliteit geserveerd in een stijlvolle sfeer.

Niet te stijfjes gelukkig, maar modern met klasse. Je kan er prima met de auto komen, maar liever leggen we, als het weer het toelaat, de boot aan de steiger waar plaats is voor wel 20 sloepen. 

Naar de website

3. Smaakexplosies bij Wimmy van The Red Sun, Blaricum

Eigenaresse Wimmy Hu ging in 2013 met sabbatical en is nu gelukkig weer terug op het oude nest in Blaricum met een buslading energie en inspiratie. Het interieur is modern en mondain en Domain Laroche bottelde zelfs een Premier Cru Chablis, speciaal voor The Red Sun.

Die combineert fantastisch met de smaakexplosies op de kaart. Verder hebben wij door de sushibar van 9 meter lang en 10 chefs in de open keuken meer dan genoeg redenen voor een reünie. Welkom terug!

Naar de website

4. Quisine Traditionelle bij Eten bij Sidney, Hilversum

Als iemand de klappen van de culinaire zweep kent, is het Sidney Heinze. Van Michelinster bij Tante Koosje naar faillissement bij Bordjes. Maar hij is alweer een tijdje terug gelukkig.

Bij ‘Eten bij Sidney’ in Hilversum staan traditionele gerechten op de kaart geïnspireerd op de Franse keuken: Cuisine traditionelle. Sidney heeft er weer zin in en zijn vrouw Michelle ook. Samen geven ze dit historische pandje in het centrum van Hilversum weer glans.

Naar de website

5. Heerlijk aan het water bij AIM, Loosdrecht

Het is de eerste zomer aan het Loosdrechtse water voor Restaurant AIM. En wat voor zomer. Hier geen haastige sfeer of dicht op elkaar, maar ruimte, rust en heerlijke combinaties op je bord.

De Jamaicaanse ‘surf & turf  van langoustine en runder short ribs is onovertroffen. Daar gaan we steeds weer voor terug. 

Naar de website

Vanzelfsprekend is het bij deze restaurants goed toeven als je even behoefte hebt aan een gezonde dosis vakantiegevoel. Veel plezier!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in