Het iconische pand in New York City waar wij zo in willen wonen ...

Mansion
Mansion

Wij gaan er niet omheen draaien: het nieuwe Cartier Fifth Avenue herenhuis in het hart van Manhatten is een bijzonder fantastische winkel. Het herenhuis is eigenlijk niet nieuw: het was de thuisbasis van een ‘grote baas’-financier in de jaren 1910. Het werd verkocht aan de familie Cartier voor $100,- en 128 natuurlijke parels. Nu, een eeuw later, staat het pand er nog steeds, betoverd door een prachtige Manhattan make-over.

Een kamer met een eerbetoon aan de screenqueen

De Elizabeth Taylor Salon in de Cartier Fifth Avenue Mansion is gevuld met edelstenen zo groot als de filmster zichzelf. Na het wegdromen over de creaties van juwelen, kunt u nu de aandacht vestigen op het drieluik van stilstaande foto’s, die een greep zijn uit een film (1957). Taylor en haar man, filmproducent Mike Todd, waren daar op vakantie in zuid-Frankrijk. Daar heeft hij Elizabeth verrast met een Cartier robijn en diamanten halsketting.


Mansion
Mansion

Een parfumeur op de vierde verdieping

De vierde verdieping is de thuisbasis voor de parfumeur Mathilde Laurent met 11 exclusieve parfums, gepakt in een kleine rode Cartier box. Maak een keuze, open een box en een video die de geur illustreert speelt automatisch af.

De oude ballroom maakt nu plaats voor diamanten

De Princess Grace Salon, wat vroeger de oude ballroom was, bevat alle diamanten en verlovingsringen. De ovale kamer heeft zo prachtig natuurlijk licht, dat elk item perfect tot zijn recht komt. Over de prinses van Monaco: de oorspronkelijke verlovingsring van Cartier van 1956 wordt tot 15 oktober tentoongesteld.

De geheime deur

Alle geheimpjes van Cartier vinden plaats op de zesde verdieping. De deur is gecamoufleerd, grenzend aan de trap en verbindt zich tot het Jeanne Toussaint Salon. Deze kamer is vernoemd naar de eerste artistieke directeur van Cartier. De mezzanine is strikt voor VIP’s! Klanten die op zoek zijn naar een uniek, high-end item krijgen toegang onder begeleiding van een medewerker van Cartier.

Mansion
Mansion

Bewaren

Ontwerper Tommy Hilfiger woont samen met zijn vrouw Dee in één van de 151 bewoonde suites van het wereldberoemde Plaza Hotel in New York. Aan Architectural Digest gaven ze een persoonlijke rondleiding voor bijzondere details en vooral veel humor!

Het appartement staat bol van de stijl, maar ook heel veel bijzondere snuisterijen. Terloops zegt Tommy: "Oh ja, dit was een cadeautje van Mick Jagger en dit heb ik van Karl Lagerfeld gekregen."

Dee blijft er lekker nuchter onder, met enige zelfspot: "I can't say this kitchen sees a lot of cooking action.... After all, that's what restaurants are for."

Goede tip

In de slaapkamer hebben Tommy en Dee een kleine minibar laten maken voor koffie en thee. Zo hoeven ze 's ochtends niet naar de keuken beneden en zitten ze met hun koffietje lekker op het terras naar Central Park te kijken. Dat is nog eens wakker worden!

Bekijk de video:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. Bron: Architectural Digest

De vakantievilla van de Italiaanse designer op het Caribische eiland Antigua is een baken van Armani’s stijl. Stemmige kleuren, strakke lijnen en kleurrijke accenten. En omdat Armani veel van zijn Armani Casa-collectie gebruikte, zouden wij ook best zo'n bank kunnen krijgen. Wat een droom…

De villa volgt als het ware de kustlijn en lijkt daardoor bijna weg te vallen in de omgeving. Door het gebruik van donkere en aardse kleuren, oogt het geheel heel rustig en maakt het echt onderdeel uit van de omliggende natuur.


Het huis bestaat eigenlijk uit twee aaneengesloten villa’s die ieder hun eigen stijl hebben. Er zijn meerdere terrassen, een privé strand en zwembaden (waaronder 1 infinity pool).

Elk terras heeft weer zijn eigen stijl en karakteristiek zonder te ver af te wijken van het geheel. Villa Flower, dat voornamelijk donker is ingericht, heeft ook een donkerder, bijpassend terras.


Alle kamers zijn zo ontworpen dat je maximaal zeezicht hebt.

Het huis is ingericht met items uit Armani’s wooncollectie: Armani Casa. Hier zie je bijvoorbeeld de Grembo sofa in de karakteristieke U-vorm. Ook de lampen en accessoires komen uit dezelfde collectie.

Armani gebruikt lichte shutters en vitrage om het licht in het huis te laten en de zomerse lucht binnen te laten.De houtskool kleur is doorgevoerd in Villa Flower. Dit is de gasten-badkamer, die door de hoogte heel ruimtelijk oogt. Je ziet het nu niet, maar die twee shutters kunnen open, zodat je van het uitzicht geniet terwijl je doucht. 


Hier zouden wij maar al te graag een vorkje meeprikken! Het servies is door Armani zelf ontworpen. 


Het is dat het een vakantievilla is, maar als het óns huis was, zouden we hier lekker onze vaste residentie van maken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: Architectural Digest. Beeld Armani: ANP.