Het iconische pand in New York City waar wij zo in willen wonen ...

Mansion

Wij gaan er niet omheen draaien: het nieuwe Cartier Fifth Avenue herenhuis in het hart van Manhatten is een bijzonder fantastische winkel. Het herenhuis is eigenlijk niet nieuw: het was de thuisbasis van een ‘grote baas’-financier in de jaren 1910. Het werd verkocht aan de familie Cartier voor $100,- en 128 natuurlijke parels. Nu, een eeuw later, staat het pand er nog steeds, betoverd door een prachtige Manhattan make-over.

Een kamer met een eerbetoon aan de screenqueen

De Elizabeth Taylor Salon in de Cartier Fifth Avenue Mansion is gevuld met edelstenen zo groot als de filmster zichzelf. Na het wegdromen over de creaties van juwelen, kunt u nu de aandacht vestigen op het drieluik van stilstaande foto’s, die een greep zijn uit een film (1957). Taylor en haar man, filmproducent Mike Todd, waren daar op vakantie in zuid-Frankrijk. Daar heeft hij Elizabeth verrast met een Cartier robijn en diamanten halsketting.


Mansion

Een parfumeur op de vierde verdieping

De vierde verdieping is de thuisbasis voor de parfumeur Mathilde Laurent met 11 exclusieve parfums, gepakt in een kleine rode Cartier box. Maak een keuze, open een box en een video die de geur illustreert speelt automatisch af.

De oude ballroom maakt nu plaats voor diamanten

De Princess Grace Salon, wat vroeger de oude ballroom was, bevat alle diamanten en verlovingsringen. De ovale kamer heeft zo prachtig natuurlijk licht, dat elk item perfect tot zijn recht komt. Over de prinses van Monaco: de oorspronkelijke verlovingsring van Cartier van 1956 wordt tot 15 oktober tentoongesteld.

De geheime deur

Alle geheimpjes van Cartier vinden plaats op de zesde verdieping. De deur is gecamoufleerd, grenzend aan de trap en verbindt zich tot het Jeanne Toussaint Salon. Deze kamer is vernoemd naar de eerste artistieke directeur van Cartier. De mezzanine is strikt voor VIP’s! Klanten die op zoek zijn naar een uniek, high-end item krijgen toegang onder begeleiding van een medewerker van Cartier.

Mansion

Bewaren

Will en zijn vrouw Jada Pinkett-Smith lieten in de bergen bij Los Angeles een huis bouwen waar je naar kan blijven kijken. 7 Jaar deden ze erover om het huis, zoveel mogelijk met de hand, te laten bouwen. Architectural Digest mocht bij ze op bezoek en wij kijken graag even mee.

Will Smith werd bekend door The Fresh Prince of Bell-Air. Toen Jada Pinkett audite deed voor de rol van Will’s vriendinnetje in de serie, sloeg de vonk in het echte leven ook over. 

Overigens kreeg Jada de rol in de serie niet door het lengteverschil tussen de twee sterren. Will Smith is 1.88 terwijl Jada Pinkett-Smith met haar 1.52 een behoorlijke kop kleiner is.

Samen met hun twee kinderen Willow en Jaden en Will’s eerste zoon uit een andere relatie, Trey, wonen ze in Calabasas. In 2011 mocht fotograaf Roger Davies een kijkje nemen in de bijzondere thuishaven van het powerkoppel.

Stephen Samuelson ontwierp het huis in pagode-stijl. Will en Jada wilde dat zo veel mogelijk met de hand gebouwd werd, zodat de liefde en het werk voor het huis echt voelbaar werd.

Voor zo’n enorm huis, is het verrassend intiem gebleven. Al het handwerk werkt daar natuurlijk aan mee. En verder geven de Afrikaanse, Moorse en Indiase accessoires, kleuren en invloeden veel sfeer aan het huis.

Jada: "We wilden echt een familie-huis maken, we zijn heel aards en spiritueel, voor ons was het bouwen van het huis een spirituele reis."

Jada is dol op bijzondere deuren: Een deur is voor mij altijd een poort naar iets nieuws. In hun huis vind je daarom ook een aantal karakteristieke deuren.

Het huis mocht geen ‘losse eindjes’ hebben. Alles moet vloeien. Vandaar dat bijna alles in het huis op maat gemaakt is, het past precies. Dat zie je hier bij deze bank die precies tussen twee pilaren valt.

Het blijft een ‘work in progress’ volgens Jada. ‘Het huis groeit met ons mee.’

Beeld: Roger Davies. Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Michael Kors, de succesvolle ontwerper en lieveling van de jet-set, woont samen met zijn man Lance Le Pere in een fan-tas-tische penthouse in Greenwich Village, New York. Architectural Digest mocht in het bastion van smaak binnenkijken en wij kijken graag even met ze mee!

Waarom Kors heel de rondleiding zijn zonnebril op houdt, is ons niet helemaal duidelijk, maar de rondleiding wordt er niet minder spectaculair van... En dat úítzicht!

Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in