Ach, wie baalt er nou niet van cellulite? Kleine troost: je bent niet alleen. Zo’n 85 procent van de vrouwen schijnt er last van te hebben en lange tijd leek het alsof niets hielp. Enter: een nieuwe behandeling die je echt van je cellulite af helpt.

Dit gezegd hebbende: je hoéft natuurlijk niets aan je cellulite te laten doen. Ben je er echt niet blij mee en laat je die zijden broek nu al jaren in de kast hangen, omdat hij zo tekent, dan is een Cellfina-behandeling misschien iets voor jou.

Article continues after the ad

Hoe dat werkt?

Zie het zo: cellulite (putjes) wordt veroorzaakt doordat de bindweefselstrengen – die zich tussen het huidoppervlak en het vetlaagje bevinden - de huid omlaag trekken. Vetophopingen worden hierdoor beter zichtbaar.

Bij een Cellfina-behandeling worden deze bindweefselstrengen doorgesneden waardoor de huid als het ware 'terugveert' en putjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lezeres en beauty-vlogger Susan Hoffman (49) onderging de behandeling in Mooi Kliniek te Maastricht door plastisch chirurg dr. Darren Booi en is er razend enthousiast over.

“Ik loop al mijn hele leven met putjes rond, dus geweldig -en tegelijkertijd heel raar-dat ik ze op mijn 49ste opeens niet meer heb. De behandeling zelf valt ontzettend mee, omdat je eerst plaatselijk verdoofd wordt. In totaal heeft de behandeling denk ik anderhalf uur geduurd.

Al vrij snel na de behandeling zag ik dat de meeste putjes waren verdwenen. Je zit even onder de blauwe plekken, je moet een dag lang een strakke legging dragen om de boel immobiel te houden en de eerste dag zit je wat moeilijk, maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan!”

Volgens dr. Darren Booi van Mooi kliniek : “Medisch gezien is er uiteraard geen reden om cellulite te behandelen, maar als je je eraan stoort, is het fijn te weten dat je er op verantwoorde wijze van af kunt komen.”

Of de behandeling eng is?

“Het doorsnijden van de bindweefselstrengen gebeurt op zeer gecontroleerde wijze met een flinterdun mesje. De kans dat je iets raakt wat problemen kan opleveren is hierdoor nihil. Je houdt er wat blauwe plekken aan over, maar die verdwijnen vrij snel weer.

Let wel dat niet ieder huidprobleem (zoals striae, vetophopingen en huidverslapping) geschikt is om met Cellfina te behandelen. Cellfina behandelt namelijk alleen cellulite ofwel de intrekkingen/putjes van de huid.

Heb je last van een slappe huid kun je misschien beter een billift doen. Ook striae verhelp je niet met Cellfina, maar bij ingetrokken huid (putjes) werkt Cellfina fantastisch.”

De winter is perfect om de behandeling te laten doen 

Dr. Booi: “Na de behandeling adviseer ik een compressiebroek te dragen wat gedurende hete zomers oncomfortabel kan aanvoelen, vandaar dat de winter een goed moment is voor de behandeling. Bovendien is het resultaat pas optimaal na een paar maanden, ook al zie je direct na de behandeling al verschil.

De volgende dag weer aan het werk gaan, is trouwens voor de meeste vrouwen geen enkel probleem. Je bent vrij snel van de ongemakken af. Ik heb nog geen vrouw in mijn stoel gehad die niet blij was met het resultaat.”

Susan: “ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het resultaat is echt fantastisch. Bovendien hoef je de behandeling maar één keer te ondergaan. Het is best een grote uitgave (adviesprijs is € 2.500, maar afhankelijk het aantal te behandelen putjes) maar het is elke cent waard.”

Ook een Cellfina-behandeling ondergaan? Hier vind je meer informatie: www.cellfina.nl

Facebook 

Instagram 

PQC NLNL 2180 OCT18