Lancôme-ambassadeur van deze maand

Deze maand is Jennifer Diets (54) Lancôme van de maand. Zij werkt voor KLM op Schiphol, in de Business Class Lounge. “Aangezien ik een representatieve functie heb, maak ik me elke dag op, zowel mijn ogen als mijn 
lippen en huid. Zodoende besteed ik elke dag veel aandacht aan het
reinigen van mijn gezicht, dat sla ik nooit over. Ik zal ook niet zo snel onbeschermd zonnen – ik zoek liever de schaduw op. Ik gebruik niet veel verschillende huidverzorgingsproducten. Voor ’s ochtends en ’s avonds gebruik ik al jaren dezelfde crème. Ik kan niet zonder een oogcrème om droogtelijntjes onder mijn ogen mooi glad te strijken.”

De wens van Jennifer

“De omgevingslucht is erg droog op Schiphol en ik merk dat mijn huid daar steeds meer op reageert. Ik bespeur op mijn wangen de eerste verschijnselen van couperose en hier en daar een pigmentvlekje en diepere rimpeltjes. Ik heb het idee dat ik mijn huidverzorgingsritueel wat meer moet uitbreiden om mijn huid soepel en zacht te houden.”

Het advies van Lancôme-huidexpert Sanne VermeulenSanne Vermeulen

“Jennifer heeft een prachtige huid voor haar leeftijd maar gebruikt nog geen serum, terwijl haar huid daar wel behoefte aan heeft. Na de onmisbare basisstap van een paar druppels Génifique, een activerende formule die de ‘cellen’ wakkerschudt en de opname van de overige huidverzorging verbetert, zou zij eventueel nog een laagje serum kunnen aanbrengen, zoals Rénergie Reviva-Plasma. Ook voor de nacht is een speciale verzorging aan te raden om het natuurlijk herstel van de huid te ondersteunen. Het nieuwe product Visionnaire Gel-in-Oil heeft een unieke textuur: door middel van de specifieke applicatie met een spatel verandert de gel in een voedende olie.”

Beautyroutine op maat

Stap 1:
Reinig de huid met een verzachtende, voedende milk zoals Galatéis Confort – deze is speciaal voor een droge huid. Dep de huid na met de milde Tonique Confort  om de droge huid te kalmeren.

Stap 2:
Breng een paar druppels Génifique Youth Activating Concentrate aan zodat de huid goed voorbereid is voor de overige verzorging. Beste moment: zowel ’s ochtends als ‘s avonds.

Stap 3:
Voor een rijpere huid die zichtbaar meer voeding en versteviging vraagt, is Rénergie Multi-Lift Crème Légère, zowel de dag- als nachtverzorging, een aanrader.

Stap 4:
Klop een paar stipjes Rénergie Yeux Multi-Lift rondom de ogen, van binnen naar buiten om de doorbloeding te stimuleren.

Stap 5:
Teint Rénergie Lift is een verzorgende anti-aging foundation voor de rijpere huid. De textuur geeft een luchtige finish, maar kan naar wens opgebouwd worden voor meer dekking.

 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest