Lancôme-ambassadeur van deze maand

Deze maand is Jennifer Diets (54) Lancôme van de maand. Zij werkt voor KLM op Schiphol, in de Business Class Lounge. “Aangezien ik een representatieve functie heb, maak ik me elke dag op, zowel mijn ogen als mijn 
lippen en huid. Zodoende besteed ik elke dag veel aandacht aan het
reinigen van mijn gezicht, dat sla ik nooit over. Ik zal ook niet zo snel onbeschermd zonnen – ik zoek liever de schaduw op. Ik gebruik niet veel verschillende huidverzorgingsproducten. Voor ’s ochtends en ’s avonds gebruik ik al jaren dezelfde crème. Ik kan niet zonder een oogcrème om droogtelijntjes onder mijn ogen mooi glad te strijken.”

De wens van Jennifer

“De omgevingslucht is erg droog op Schiphol en ik merk dat mijn huid daar steeds meer op reageert. Ik bespeur op mijn wangen de eerste verschijnselen van couperose en hier en daar een pigmentvlekje en diepere rimpeltjes. Ik heb het idee dat ik mijn huidverzorgingsritueel wat meer moet uitbreiden om mijn huid soepel en zacht te houden.”

Het advies van Lancôme-huidexpert Sanne Vermeulen
Sanne Vermeulen
Sanne Vermeulen

“Jennifer heeft een prachtige huid voor haar leeftijd maar gebruikt nog geen serum, terwijl haar huid daar wel behoefte aan heeft. Na de onmisbare basisstap van een paar druppels Génifique, een activerende formule die de ‘cellen’ wakkerschudt en de opname van de overige huidverzorging verbetert, zou zij eventueel nog een laagje serum kunnen aanbrengen, zoals Rénergie Reviva-Plasma. Ook voor de nacht is een speciale verzorging aan te raden om het natuurlijk herstel van de huid te ondersteunen. Het nieuwe product Visionnaire Gel-in-Oil heeft een unieke textuur: door middel van de specifieke applicatie met een spatel verandert de gel in een voedende olie.”

Beautyroutine op maat

Stap 1:
Reinig de huid met een verzachtende, voedende milk zoals Galatéis Confort – deze is speciaal voor een droge huid. Dep de huid na met de milde Tonique Confort  om de droge huid te kalmeren.

Stap 2:
Breng een paar druppels Génifique Youth Activating Concentrate aan zodat de huid goed voorbereid is voor de overige verzorging. Beste moment: zowel ’s ochtends als ‘s avonds.

Stap 3:
Voor een rijpere huid die zichtbaar meer voeding en versteviging vraagt, is Rénergie Multi-Lift Crème Légère, zowel de dag- als nachtverzorging, een aanrader.

Stap 4:
Klop een paar stipjes Rénergie Yeux Multi-Lift rondom de ogen, van binnen naar buiten om de doorbloeding te stimuleren.

Stap 5:
Teint Rénergie Lift is een verzorgende anti-aging foundation voor de rijpere huid. De textuur geeft een luchtige finish, maar kan naar wens opgebouwd worden voor meer dekking.

 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Wat kun je eraan doen? Nou gewoon, simpelweg een gin-tonic drinken. Dat lijkt ons geen straf! Hier lees je waarom juist die G&T je van je hooikoorts af helpt.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is dus een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic dus. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!

 

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).