Ultrasteil, ultraglanzend, ultracool en ultrachic.

Uitgroei, scrunchies, haarbanden, net-uit-bed-haar – thuiswerken tijdens de pandemie verleidde al snel tot whatever-kapsels.

Nu de wereld weer opengaat mag het wel weer wat verzorgder en afgaand op de socials...

...is er geen betere manier om te laten zien dat je er werk van hebt gemaakt dan de deur uit te gaan met 'glass hair'.

Article continues after the ad

'Glass' slaat in dit geval op de glans van het haar: het moet zo glad als een spiegel zijn en blinken als een malle, zoals hier bij Kim Kardashian.

De look heeft het meeste kans van slagen op haar dat van nature redelijk stijl is...

...en op één lengte is geknipt.

Zo creëer je de look:

  • Goed wassen en intensief verzorgen: hoe zachter een masker je haar maakt, hoe beter.
  • Breng een leave-in serum én een anti-frizz product aan. Aanrader is de Color Wow Dream Coat dat haar prachtig glanzend en glad maakt zonder pluis: het legt als het ware een laagje om de haren dat wordt geactiveerd als je het föhnt. Breng het gul aan voor het beste effect.
  • Föhn je haar voor driekwart droog, trek een lok met een borstel strak en föhn van haarwortel naar -punt. De steiltang erbij pakken is verleidelijk, maar droogt je haar enorm uit, waardoor het juist weerbarstig wordt.
  • Is het haar droog en in model, dan kun je nog wat glansspray aanbrengen en met haarlak wispelturige haren van je scheiding platleggen. Et voilà: 'glass hair'! 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in