Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Win een prachtige luchtzuiverende Lepelplant van Air So Pure!

De officiële naam is Spathiphyllum, het is een beauty en je kunt 'm winnen, zo'n prachtige luchtzuiverende Lepelplant van Air So Pure!

Lepelplant

Vooropgesteld: de lepelplant (Latijnse naam: Spathiphyllum) is een beauty, met mooie diepgroene bladeren en prachtige witte schutbladeren.

Mooi wat planten doen

Op de kolf zitten kleine bloemetjes en het is een woonplant die handig met je communiceert: als het tijd is voor een slokje water, laat de lepelplant met enig gevoel voor drama zijn bladeren hangen. Eenmaal bijgetankt staat ie er dan weer fris en fruitig bij.

Groene luchtverfrisser

Air So Pure

Spathiphyllum is echter niet alleen mooi om te zien en een gezellig groen maatje, deze plant behoort ook tot de Air So Pure collectie. Dat zijn planten met een luchtzuiverende werking, die helpen om de lucht thuis, op kantoor, op het werk of op school te verbeteren.

Groene luchtverfrisser

Schadelijke stoffen bederven de lucht die je inademt. Die stoffen worden afgegeven door bijvoorbeeld meubels, kleding, vloerbedekking, verf en printers, maar ook door mensen zelf.

We weten allemaal dat planten zuurstof produceren. Ook zijn planten in staat om schadelijke stoffen op te nemen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Slechts een select assortiment heeft sterke luchtzuiverende eigenschappen. Dit zijn de planten van Air So Pure.

Zo werkt het

Air So Pure

De cellen van planten zijn kleine chemische fabrieken waar stoffen worden omgezet in andere stoffen. Er worden stoffen afgebroken en er worden stoffen opnieuw opgebouwd.

Air So Pure planten ademen via de bladmondjes. Dit zijn microscopisch kleine gaatjes in de onderkant van de bladeren. Tijdens hun ademhaling nemen ze ook schadelijke stoffen uit de lucht op. Die breken ze vervolgens binnenin de plant af tot voedingsstoffen die ze later gebruiken. 

De meeste planten ademen ook andersom dan mensen dat doen. Ze ademen kooldioxide in en ademen zuurstof en waterstof uit. En zo zorgen Air So Pure planten voor een betere lucht binnen, om je lekkerder in te voelen.

Groen en nuttig

Air so pure

De Air So Pure planten zijn actieve planten. Ze nemen CO2 uit de lucht op om van te groeien. Dit proces heet fotosynthese en daarbij geven ze er zuurstof en waterdamp voor terug.

En de lepelplant verbetert ook nog de luchtvochtigheid. Water dat de plant  opneemt bij het groeien, stoot hij in de vorm van waterdamp weer uit. Betere luchtvochtigheid helpt mee aan een prettig binnenklimaat.

Zo hou je je Spathiphyllum mooi

Air So Pure

De Spathiphyllum houdt van een matig lichte tot schaduwrijke plek, maar beslist niet in direct zonlicht. De ideale temperatuur ligt tussen 15 en 23°C. De verzorging is simpel: de potkluit vochtig houden. Af en toe een douche om het stof van de bladeren te spoelen. Snijd na de bloei de oude (groene) bloemsteel helemaal weg.

Meer informatie vind je op Air So Pure.

Doe mee & win!  

Air So Pure

Nouveau mag 5 prachtige Spathiphyllums (circa 65-75 cm hoog) ter waarde van 20 euro per stuk weggeven! Vul het formulier in, wie weet heb jij dan straks zo'n luchtzuiverende groene vriend in huis.

Winnen
  • Air So Pure