Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dry January: doe mee en win Een nuchtere kijk op alcohol van Geert Dom

Zoek je nog motivatie voor Dry January? Doe mee en win Een nuchtere kijk op alcohol van Geert Dom!

Een nuchtere kijk op alcohol van Geert Dom

Wat alcohol met je doen en hoe je er bewuster mee om kunt gaan.

Wist je dat al na één glas het hart sneller begint te kloppen? En dat de mensheid eerder leerde bier brouwen dan brood bakken? Alcohol is dus van alle tijden, al beginnen we er de laatste jaren wel anders naar te kijken.

Steeds meer bekende en minder bekende Nederlanders zweren het glas af en misschien vraag ook jij je af of jouw alcoholgebruik niet wat te hoog ligt?

Nuchtere kijk op alcohol

Met het boek Een nuchtere kijk op alcohol helpt alcoholexpert Geert Dom je om de risico's van je drinkgedrag beter in te schatten. Hij toont je hoe een dronken lichaam én brein er vanbinnen uitziet, van herkenbare effecten op je slaap, zelfbeeld en emoties tot vaak verborgen gezondheidsrisico's voor je hormonen, hersenen of hart.

Wat werkt wel en wat niet?

Daarnaast vertelt hij vanuit zijn eigen ervaring als verslavingspsychiater hoe een verslaving je in de klauwen kan krijgen en wat er wel en niet helpt als je wilt afkicken of minderen. Of nog, hoe je meer vat kunt krijgen op een partner, kind of andere dierbare met een mogelijk alcoholprobleem.

Nuchtere adviezen

Centraal staan zijn nuchtere adviezen en inzichten over hoe je gezonder kunt omgaan met alcohol. Of je er nu voor kiest af en toe een drankje te laten staan, alcohol volledig af te zweren of het bij je huidige drankgebruik te houden, na het lezen van dit boek is die beslissing in ieder geval gebaseerd op alle feiten en medische inzichten die op dit moment voorhanden zijn.

* In Nederland drinkt een op de vijftien volwassenen overmatig veel, en is meer dan 8% een zware drinker.

* Alcohol is gerelateerd aan meer dan 200 lichamelijke ziekten en gezondheidsproblemen. 

* Voor veel mensen voelt zeggen dat ze willen stoppen met alcohol als een coming-out.

* Uit onderzoek blijkt dat zo’n 15% van de mensen, zowel in België als in Nederland, gedurende een bepaalde periode in hun leven op de rand van een verslaving zullen balanceren.

* In Nederland is 26% tot 43% van al het geweld alcohol gerelateerd.

Een nuchtere kijk op alcohol van Geert Dom is uitgegeven door Lannoo

Doe mee & win!

Nouveau mag 3 exemplaren van Een nuchtere kijk op alcohol van Geert Dom weggeven. Vul het formulier in, veel succes!

Winnen
  • Lannoo