Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zoveel minuten moet je wandelen om één paasei te verbranden

Valt reuze mee!

paasei wandelen

Paaseitjes mogen natuurlijk niet in huis ontbreken rond Pasen. Grote kans dat jij al een handje of twee van de eitjes hebt gegeten in de afgelopen weken. Snappen we volkomen. Echter, de chocolade-eitjes zijn niet bepaald goed voor de lijn. Want hoe lang moet je wandelen om zo’n paaseitje te verbranden?

Calorieën

Gevuld met Baileys of Licor 43, een chocolade-eitje met zure matten en knettersuiker of zelfs een Paaseitje van zoete drop: ze zijn naast de klassieke witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade allemaal te verkrijgen. Hoeveel calorieën erin zitten, hangt er allereerst vanaf wat voor Paaseitje je eet, want ze komen in ontzettend veel smaken voor die allemaal hun eigen voedingswaarden hebben. Maar, van een gemiddeld eitje kun je zeggen dat 'ie ongeveer zo'n 47 calorieën bevat. Wow!

Aan de wandel

Hoe lang je moet wandelen om één Paaseitje te verbranden? We waren een beetje bang voor het antwoord, maar het valt enigszins mee – hangt er wel vanaf hoeveel je er oppeuzelt natuurlijk. Afijn, je moet zo'n tien minuten wandelen of vier minuten hardlopen om een standaard Paaseitje te verbranden. Dit staat gelijk aan achttien minuten het huis schoonmaken, of tien minuten in de tuin omrommelen.

Extra kilo's

Volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell hoeven we ons niet meteen zorgen te maken na het eten van een handjevol chocolade-eitjes. Om een kilo aan te komen, moet je maar liefst 7000 (!) calorieën extra eten, vertelt hij aan Libelle. Een gemiddeld Paaseitje bevat zo'n 47 calorieën en een snelle rekensom leert ons dus dat we 150 Paaseitjes moeten eten om een kilo aan te komen. Dat zijn er nogal wat... Voel je dus zeker niet schuldig als je een Paaseitje of twee eet. Helemaal niet als je je wandelschoenen nog aantrekt dit weekend.

Wandelen
  • Tips & Weetjes, Kookfans
  • Adobe Stock