Wat bloeit er eigenlijk allemaal in de bossen en bermen?

Door Ella Vermeulen
Wat bloeit er eigenlijk allemaal in de bossen en bermen?

Handige plantenapps voor nieuwsgierige wandelaars.

Elke wandelaar krijgt het moment dat hij of zij nog meer om zich heen gaat kijken en zich afvraagt wat er toch allemaal groeit en bloeit op zijn pad. Een paardenbloem en fluitenkruid is voor de meeste mensen nog wel haalbaar, maar jakobskruiskruid of gewone brunel?

Er zijn apps die ter plekke je nieuwsgierigheid kunnen stillen, zoals Plantnet (gratis), die inmiddels 20.000 planten kan herkennen. Plantsnap doet ook aan bomen en paddenstoelen, maar is niet gratis: na de proefversie betaal je 10-20 euro per jaar.

iNaturalist identificeert naast planten ook dieren. Bijzonder aan deze app is dat iNaturalist is uitgegroeid van een app voor natuurliefhebbers tot een plek waar burgers waardevolle gegevens verschaffen aan onderzoekers over de toestand in de ecologische wereld door simpelweg hun waarnemingen te delen.

Dat loopt uiteen van het identificeren van zeldzame planten tot de ontdekking van de aanwezigheid van invasieve insecten. Dat is handig om de biodiversiteit in kaart te brengen.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in