Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wandelen in Oostenrijk: Van dal naar top en weer terug

Natuur, in combinatie met (haalbare) beweging. En goed leven. Zeker in Oostenrijk, waar de verrukkelijkste Grüner Veltliners vandaan komen. Waar je jezelf vervolgens ook op mag trakteren vanwege de behaalde 10.000 stappen. Zéker naar deze pittige wandeling en met een toost op het leven als je voo...

Wandelen in Oostenrijk: Van dal naar top en weer terug

Natuur, in combinatie met (haalbare) beweging. En goed leven. Zeker in Oostenrijk, waar de verrukkelijkste Grüner Veltliners vandaan komen. Waar je jezelf vervolgens ook op mag trakteren vanwege de behaalde 10.000 stappen. Zéker naar deze pittige wandeling en met een toost op het leven als je voor de zipline gekozen hebt.

Voor actievelingen: Van dal naar top

Liever wat meer inspanning én culinair genieten? Je kunt ook in één dag op en neer naar een hooggelegen hut. De afdaling is soms nog mooier dan de klim.

Komt misschien ook wel doordat er meer rust is – en adem – om de meanderende beekjes te bewonderen en Edelweiss te spotten.

Wij namen vanuit Ischgl de bus naar Galtür, twee dorpen verderop – heel gemakkelijk, met een Silonetta Card. Op het dorpsplein staat de route naar de Jamtalhütte al aangegeven.

We stijgen zeshonderd meter. Dat voel je niet, omdat het geleidelijk gaat en er onderweg veel flora en fauna te zien is.

De Silvretta (besneeuwde berg) lonkt in de verte als de Lorelei. Wij stappen door. En passeren zo drie almenhutten waar versnaperingen verkrijgbaar zijn. Nog nooit smaakte rauw spek zo goed.

Like a bird in the sky 

Wil je op een andere manier afdalen? Dan is er in Ischgl een heuse zipline. Klinkt eng, maar is fantastisch. Alle 50-plussers bij ons in de groep spraken over een tolle Erlebnis.

Charmant is het niet, wel veilig: je wordt in een tuigje gehesen en gezekerd. De eerste seconde is wiebelig en eng, daarna ‘vlieg’ je 50 meter boven de aarde. Op het twee kilometer lange traject worden adembenemende snelheden bereikt. En ondertussen zoef je daar als een bird in the sky.

Beneden op het dorpsplein - even de voettunnel doorlopen - wacht bij Hotel Post de beloning in de vorm van een glas Ruinart. 

www.ischgl.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in