Wandelen in Oostenrijk: Op avontuur met de kinderen

Wandelen in Oostenrijk: Op avontuur met de kinderen

Een zomerse wandelvakantie wil nog wel eens voor fronsende kindergezichten zorgen. Daar is in het Stubaital aan gedacht. De wandeling met boomhutten en opdrachten onderweg zijn een feestje voor de kinderen. En afsluiten met kaiserschmarrn is natuurlijk voor iedereen fijn.

Ook met kinderen kun je wandelen. Als je ze maar vermaak geeft onderweg. Mijn 11-jarige dochter is normaal gesproken niet vooruit te branden, maar de voorpret van een kabelbaan omhoog, de Kreuzjoch Bahn, doet al wat enthousiasme ontvlammen.

Beneden bij de kassa kopen we een houten schijf, die we eenmaal boven bij het bergstation (2100 meter boven zeeniveau) moeten laten rollen in een speciale Scheibenweg naar benee.

Eerst nog even de Adventure Trail - ik zei toch al dat ze álle thema’s hier hebben - en daarna roetsj!, op de Scheibenweg naar beneden. Afdalen ging nog nooit zo snel. 

Kaiserschmarrn

Sowieso is dit gebied goed op kinderen ingericht. De verharde weg naar beneden heet heel toepasselijk de Bugaboo-laan. Die leeftijd zijn wij voorbij, wij schommelen liever even in een van de drie nieuwe Hans & Grietje-boshuisjes en nemen daarna de toeristische route, meanderend naar beneden.

Door bos en langs waterval, waarin we poedelen als Anita Ekberg; een uitkomst op een snikhete dag.

Maar natuurlijk wandelen we ook voor de beloning. Is dat in Nederland altijd een appeltaart van Kuyt, in Oostenrijk gaan we voor de Kaiserschmarrn, ofwel een zoete eierpannenkoek.

De beste, zo wordt gefluisterd, eet je bij Galt Alm. En laat die nu net op onze route naar beneden liggen. 

www.stubai.at/nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in