Wandelen in Nederland met haalbare routes!

Wandelen in Nederland met haalbare routes!

In 10.000 stappen naar een gezonder leven.

Heeft de wandelpret je te pakken? Dan is er binnenkort een leuk nieuw boek verkrijgbaar! De ANWB heeft samen met gezondheid- en fitnessdeskundige Arie Boomsma 30 wandelingen gebundeld in het '10.000 stappenboek'.

De favoriete wandelingen van Boomsma gaan door de mooiste steden en natuurgebieden en zijn 7 tot 8 kilometer, zo’n 10.000 stappen dus. Net genoeg uitdaging om het spannend te houden, maar ook weer geen uitputtende hike. Het boek is daarmee een inspirerende en praktische gids om meer te bewegen en om mooie plekken te ontdekken.

10.000 stappen per dag 

Het magische getal van 10.000 stappen per dag is een aanmoediging voor alle Nederlanders die gezonder en fitter willen leven. Lopen kan overal en altijd. "Voor wandelen is niks extra’s nodig. Je trekt je schoenen aan en stapt de deur uit," zegt Arie. "Je kunt ook vooraf een planning maken in welke omgeving je gaat wandelen, een route uitstippelen en er echt de tijd voor nemen. Als je plezier hebt in het wandelen, hou je het vol. Maak het daarom leuk! Bewegen is gezond, zowel fysiek als mentaal – zeker in de huidige tijd met een wereldwijde coronapandemie."

Wandelen in Nederland met haalbare routes!

Het '10.000 stappenboek' geeft tips en inzichten om nog meer van de wandeling te genieten. Die variëren van sporttips om een betere loper te worden, hoe je van een wandeling een workout maakt tot kennis over ademhaling en meditatie.

Het losse kaartenboekje met alle routes is gemakkelijk mee te nemen. Het ‘10.000 stappenboek’ kost € 33 en is vanaf 15 april verkrijgbaar in de ANWB-winkels, boekhandels en op ANWB online.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in