Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ruurlo: even terug in de tijd met deze kasteelroute

Mooie rondwandeling en de hond mag mee! Wandelen en honden zijn sinds het begin van de pandemie populairder dan ooit. Daarom vind je deze week op Nouveau.nl vier routes waar je hond lekker los kan gaan, uit Het Lifestyle Wandelboek van hoofdredacteur Claudia Straatmans. Oók prachtig en verkwikken...

Ruurlo: even terug in de tijd met deze kasteelroute

Mooie rondwandeling en de hond mag mee!

Wandelen en honden zijn sinds het begin van de pandemie populairder dan ooit. Daarom vind je deze week op Nouveau.nl vier routes waar je hond lekker los kan gaan, uit Het Lifestyle Wandelboek van hoofdredacteur Claudia Straatmans. Oók prachtig en verkwikkend zonder viervoeter! 

Dit vind je ook vast leuk:

Rondje Ruurlo!

Het dorp waar kunstmecenas en zakenman Hans Melchers het beroemde kasteel omtoverde tot een Carel Willink-museum heeft ook een mooie wandelronde – een wandeling met kop en staart.

Deze route loopt door bossen en langs boerderijen en landgoede­ren. Daar komt de naam Meene ook vandaan. Vroeger benutten pachtboeren van de landgoederen samen weidegronden om hun vee te laten grazen. Het hoofd van de Meene, de Richter, zag erop toe dat het er eerlijk aan toeging.

Deze route scheert langs twee landgoederen, van kasteel Ruurlo en van Huize de Wiersse – wereldwijd befaamd om zijn tuinen en speciaal gekweekte rododendrons. Kijk tijdens het lopen ook goed naar de kleuren van de luifels van boerderijen – daaraan zie je bij welk landgoed ze horen.

Het is dan ook vast geen toeval dat het café in Ruurlo waar we starten De Luifel heet. Het maakt niet uit of je deze route links-of rechtsom loopt. Als je de gele pijlen maar volgt. Je komt over verharde paden, onverharde zandweggetjes, door bos, agrarisch gebied, langs de Baakse Beek en uiteindelijk weer terug in hartje Ruurlo.

En daar, vlak bij de Groenloseweg, blijkt zich nog iets ‘beroemds’ te hebben afgespeeld. Zanger Arthur Conley (hier in 1967) uit Georgia, van de wereldberoemde hit Soul Man, sleet hier zijn laatste dagen – hij stierf hier, veel te vroeg, op zevenenvijftigjarige leeftijd.

Niet in de VS dus, maar gewoon hier in de Achterhoek, en niet in een Hollywood­villa, maar boven het huis van zijn schoonmoeder naast de tapijtweverij. Meer weten? Bekijk online de reportage van VPRO’s Atlantis over Conley’s tijd in Nederland.

Wat kun je verwachten?

AANTAL KILOMETERS 10

IN EEN NOTENDOP Kasteelroute – even terug in de tijd, Meenepad

NATUUR Bos, wei, kasteel

Route

Start-en eindpunt van deze route is café De Luifel in de Dorp­straat in Ruurlo, check Wandelbeeld of Wandelroutes Achterhoek

Lifestyle

DE HEIKAMP is geen gewone pannenkoekenboerderij, maar dé pannenkoekenboerderij – ook voor wijn bij de koek. 

HAMPSHIRE AVENARIUS heeft als hotel een naam hoog te houden in deze regio. 

TUINKAMER RUURLO werd recent overgenomen door Harald Brouwer, een oudgediende van het Amsterdamse hotel Dikker & Thijs. Wijnkaart met een hoog mondiaal gehalte. 

● KASTEEL RUURLO is nu Muse­um MORE, met een puike collectie Carel Willinks en een verrukkelijk gelegen Orangerie voor de horeca. Naast een werkelijk oogverblindend schilderij van Mathilde Willink vind je hier in de krochten van de kelder misschien wel de zevende pijl van de rode weg. museummore.nl

Meer wandelen in stijl? 

Meer fijne wandelingen met geweldige adresjes vind je in het lifestylewandelboek van Claudia Straatmans!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in