Pinksteruitje: de Dag van het Kasteel!

Pinksteruitje: de Dag van het Kasteel!

Op Tweede Pinksterdag openen kastelen en buitenplaatsen hun deuren.

Het tikje onheilspellende 'Een ramp is van alle tijden' is het thema van de Dag van het Kasteel 2022. Op Tweede Pinksterdag (6 juni 2022) openen veel Nederlandse kastelen en buitenplaatsen hun deuren en worden er speciale activiteiten georganiseerd.

Zo kun je op Archeotrail met een archeoloog of historicus.  Naast bestaande kastelen en buitenplaatsen kent Nederland ook kasteelruïnes en archeologische kasteellocaties.

Vaak lijken deze plekken onzichtbaar. Je ziet niet meer dan wat gebouwde resten, een heuvel met bomenring of een leeg grachtenstelsel. Maar als je goed kijkt, komen verdwenen kastelen vanzelf weer tot leven. Dit jaar zijn er vier archeotrails in Drenthe/Groningen, Gelderland, Utrecht en Overijssel.

Voor wie liever op eigen gelegenheid wandelt zijn er themawandelingen om zelf de kastelen, buitenplaatsen en de omliggende gebieden te verkennen. Er is een speciale app voor gemaakt, die je vooraf kunt downloaden.  Zo gebruik je geen extra data en weet je zeker dat je de route helemaal kunt wandelen, ook in de verste uithoek van de kasteeltuin waar misschien geen signaal is.

Alle deelnemende kastelen en buitenplaatsen, en wat je verder wilt weten, vind je op De Dag van het Kasteel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in