Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Makkelijk navigeren zonder trappen: zo activeer je Google Maps' rolstoeltoegankelijkheid

Vanaf nu weet je altijd welke route geschikt is voor jou! 

rolstoeltoegankelijkheid

Het vinden van de een leuke wandelroute kan een uitdaging zijn, vooral als je trappen wilt vermijden omdat je in een rolstoel zit, een kinderwagen bij je hebt of slecht ter been bent. Gelukkig heeft Google Maps een handige functie waarmee je binnen een handomdraai rolstoeltoegankelijke routes vindt. Wij leggen je uit hoe je deze functie activeert.

Handig voor iedereen

De functie is zeker niet alleen handig voor rolstoelgebruikers, maar ook voor iedereen die bijvoorbeeld met veel bagage onderweg is. Stel je voor dat je op stedentrip bent en vanaf het station naar je hotel moet komen. In zo'n situatie zijn trappen allesbehalve praktisch. Want zeg nou eerlijk: niemand heeft zin om haar zware koffers trappen op en af te slepen!

Met de rolstoeltoegankelijkheidsoptie in Google Maps kun je eenvoudig routes plannen die je langs liften en hellingbanen leiden, zodat je ontspannen en zonder gedoe bij je bestemming aankomt. Dus of je nu een weekendje weg bent of gewoon veel te dragen hebt, deze handige functie gaat je reis een stuk aangenamer maken.

Zo werkt het

De rolstoeltoegankelijkheidsoptie heb je als volgt – binnen een mum van tijd – geactiveerd:

  1. Typ de plaats van bestemming zoals normaal in in de zoekbalk.
  2. Klik op 'Route' en selecteer de wandeloptie. Je ziet nu (meestal) meerdere route-opties.
  3. Rechts bovenaan, naast je start- en eindlocatie, zie je drie puntjes. Klik hierop.
  4. Klik vervolgens op 'Opties' en schakel de optie 'Rolstoeltoegankelijkheid' in.
  5. Ga terug met de pijl links bovenaan et voilà: je route wordt aangepast naar een rolstoeltoegankelijke route!

Kleine disclaimer: Google waarschuwt dat rolstoeltoegankelijke routes soms niet 100% nauwkeurig zijn. Dit betekent dat je onderweg toch onverwachte obstakels zoals trappen kunt tegenkomen, of dat er mogelijk geen lift beschikbaar is op bepaalde punten.

Openbaar vervoer

Voor wie liever het openbaar vervoer pakt, is rolstoeltoegankelijkheid ook in te schakelen. Begin door de plaats van bestemming in de zoekbalk in te voeren, maar geef dit keer aan dat je met het openbaar vervoer reist. Tik weer op de drie puntjes rechtsboven naast je huidige locatie en bestemming. Hier verschijnt een nieuw venster; klik op 'Opties'. Je kunt nu extra voorkeuren instellen zoals voorkeursvervoer (bijvoorbeeld trein of bus) en onder 'Routeopties' kun je 'Rolstoeltoegankelijk' aanvinken. Wanneer je nu weer terug klikt met de pijl links boven, is je route rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Makkelijk zat, toch?

Wandelen
  • Max Vandaag
  • Adobe Stock