Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Luxemburg: wandelen, winkelen en wijn

Op maar vier uur rijden van Amsterdam ligt Luxemburg-Stad, de hoofdstad van het groothertogdom Luxemburg. Een perfecte bestemming voor een paar dagen weg dit najaar. Compact & pittoresk De beste manier om het compacte Luxemburg-Stad te ontdekken, is een gids boeken via de plaatselijke VVV. Die ka...

Luxemburg: wandelen, winkelen en wijn

Op maar vier uur rijden van Amsterdam ligt Luxemburg-Stad, de hoofdstad van het groothertogdom Luxemburg. Een perfecte bestemming voor een paar dagen weg dit najaar.

Compact & pittoresk

De beste manier om het compacte Luxemburg-Stad te ontdekken, is een gids boeken via de plaatselijke VVV. Die kan je alles te vertellen over de roerige geschiedenis en neemt je mee langs de prachtige architectuur. Vergeet niet even neer te strijken in het stadspark, dat ook wel ‘klein Central Park’ wordt genoemd.

Slenter door de vele pittoreske winkelstraten en ontdek mooie boetieks, antiekwinkels en modezaken met toplabels. Bij museum MUDAM geniet je niet alleen binnen van de fraaie collectie moderne kunst, ook het gebouw zelf is een plaatje.

Hoteltip: Hostellerie du Grünewald

Aantal kilometers: afhankelijk van hoeveel stad je wilt zien

De mooiste wandelroutes

In het gebied Luxemburg en Duitsland bevindt zich een netwerk van wandelroutes, de zogenoemde Traumschleifen of Droomlussen. Op deze droomwandelingen loop je in een lus, elke wandelroute voert je via smalle paden en idyllische beekjes door de natuur. Wandeling Traumschleife Palmberg Ahn is een wandeling van negen kilometer. Bij elke kilometer wandel je door een ander decor: bossen, steile hellingen, de mooiste wijngaarden, beekjes en weiden vol orchideeën. Camera paraat, want onderweg vergaap je je aan de mooiste vergezichten. Alle wandelroutes kun je volgen via gps of een duidelijke bewegwijzering.

Sluit je sportieve dag af met een wijnproeverij. Aan het eind van je droomwandeling bevindt zich wijnhuis Clos Mon Vieux Moulin. De eigenaar Luc Duhr vertelt gepassioneerd over zijn wijnen en bij elke slok voel je de vermoeidheid van de lange wandeling wegtrekken.

Hoteltip: Hotel Ecluse

Aantal kilometers: 9 

Machtige kloven en spelonken

Het Mullertal staat ook wel bekend als Luxemburgs Klein Zwitserland, vanwege de zandsteenformaties, natuurschoon, beekjes en watervallen. Een van de indrukwekkendste wandelingen hebben wij gemaakt in de rotsformatie Wollefsschlucht. Een natuurgebied waar duizenden jaren geleden de enorme zandstenen formaties zijn gesplitst door aardverschuivingen. Hierdoor ontstonden machtige kloven en spelonken. Wandelroutes brengen je via uitgehakte trappetjes naar lagergelegen plateaus. Je loopt langs wanden van soms wel vijftig meter hoog. Een ongekend stukje natuur, waar je elke minuut wilt blijven stilstaan om foto’s te maken of te genieten van de stilte om je heen.

Restauranttip: Bistro Berdorfer Eck

Aantal kilometers: 12

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in