Lifestylewandelen in Twente: drie routes, één lekker hotel

Lifestylewandelen in Twente: drie routes, één lekker hotel

Een perfect herfstuitje naar het oosten.

Oké, de combinatie lente in Twente is beroemder. Maar herfst in Twente is óók helemaal fijn. Want rustig, mooie herfstkleuren en volop leuke wandelroutes die voldoen aan het credo van onze (eveneens uit het oosten afkomstige) hoofdredacteur. Lifestylewandelen. Wandelen, maar dan wel met wat luxe voor jezelf. Ze schreef er zelfs een boek over.

Daarvoor moet je ons inziens in het prachtige Delden zijn, een prachtig pittoresk plaatsje van waaruit je de mooiste Twentse routes binnen handbereik hebt, eentje zelfs vanuit de voordeur van het hotel. Dat dit jaar 250 jaar bestaat en daarom ook nog eens allerlei fijne arrangementen heeft, waaronder deze culinaire JRE-special. Dit wil je.

Het hotel: Carelshaven

Gelegen aan de rand van oud Delden, vlakbij het prachtige landgoed Twickel (tevens de locatie van de eerste wandelroute) en met een culinair topteam in de keuken. De Twentse gastvrijheid spat ervan af, voor fiets- en wandelroutes wordt gezorgd en 's avonds schuif je aan voor een heerlijk (welverdiend) diner.

Route 1: Landgoed Twickel

De Umfassungsweg van circa negen km om, langs en over het landgoed met een prachtig kasteel, mooie tuinen, een vlonderpad en volop Twentse boerderijen en historie. Een in Twente beroemde parel van een route, en terecht. Je komt zelfs midden door de weilanden, langs de koeien. 

Route 2: Rondje Oele

Een kortje van 4,6 kilometer die start bij een oude watermolen, langs het Twentekanaal loopt en langs het prachtige gehuchtje Oele zelf, waar de tijd stil heeft gestaan. Is het je te kort dan kun je altijd nog een stukje Beckum meepakken: het Panoramapad van circa 5 kilometer zit in dezelfde hoek en is al net zo prachtig.

Route 3: Het Witte Veen

Duitsland is in Twente altijd dichtbij, en deze route start dan ook bij de prachtige Duitse Haarmühle in Ahaus-Alstätte, op nog geen half uur rijden van Delden. In negen kilometer loop je over de vennen, over de grens, langs hele drommen Schotse Hooglanders, door bossen en langs dromerige meertjes. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in