Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu wandelen in het Van Gogh Nationaal Park!

Zie het landschap zoals ook Vincent het zag. Vanaf nu kun je je ook wandelend onderdompelen in de natuur zoals Vincent van Gogh deze zag. De eerste Van Gogh Wandelroute in het Van Gogh Nationaal Park is namelijk geopend. De wandelroute van ca. 10 km loopt vanuit het centrum van Nuenen via enkele ...

Je kunt nu wandelen in het Van Gogh Nationaal Park!

Zie het landschap zoals ook Vincent het zag.

Vanaf nu kun je je ook wandelend onderdompelen in de natuur zoals Vincent van Gogh deze zag. De eerste Van Gogh Wandelroute in het Van Gogh Nationaal Park is namelijk geopend.

De wandelroute van ca. 10 km loopt vanuit het centrum van Nuenen via enkele bijzondere Van Gogh Monumenten door het gebied waar van Gogh de inspiratie vond voor zijn eerste meesterwerk ‘De aardappeleters’. Het is een afwisselend tracé in het door Vincent zo geliefde boerenland en het natuurgebied Nuenens Broek.

De nieuwe route dompelt de bezoeker echt onder in de natuur zoals Van Gogh deze zag: populierenlandschappen, beekdalen, heide en akkers wisselen elkaar af.

Uit de brieven van Vincent: “Het gaat mij hier in Brabant nog al wel, ten minste ik vind de natuur hier erg opwekkend. En het Brabant dat men gedroomd heeft, daar komt de werkelijkheid soms al heel digt bij.”

1000 kilometer groene wandelpaden

De eerste Van Gogh Wandelroute is de eerste uit een reeks van vijf wandelingen. De route verbindt het Van Gogherfgoed in Nuenen direct met het landschap van Van Gogh Nationaal Park.

In het voorjaar van 2022 worden nog vier andere routes gerealiseerd rondom Helvoirt, Tilburg, Zundert en Etten-Leur.

Het is de start van het ambitieuze plan om in het park te bouwen aan een netwerk van 1000 km wandelpaden over bestaande en nieuwe onverharde paden met bijzondere aandacht voor het versterken van de biodiversiteit.

De Van Gogh Wandelroute is gemarkeerd in het landschap met Van Gogh NP schildjes op de bekende wandelknooppuntpaaltjes. De wandelkaarten zijn te verkrijgen in Vincentre en via Routes in Brabant waar de route ook online staat voorzien van achtergrondinformatie. 

Goed om te weten

De Van Gogh wandelroute is en waardevolle aanvulling op de 435 km Van Gogh Fietsroute dwars door Brabant die de belangrijkste erfgoedlocaties en Van Gogh Monumenten met elkaar verbindt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in