Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Inspirerend: 10 levenslessen van de wandelaar

Zoek je naar wandelinspiratie over de grens, dan tippen we 10 levenslessen van de wandelaar van Dorien Draps die ook een inspirerend wandelboek schreef.

Dorien Draps 10 levenslessen van de wandelaar

Ode aan het wandelen, wars van de platgetreden paden.

Zoek je naar wandelinspiratie over de grens, dan tippen we Op Wandel van Belgische Dorien Draps, die niet alleen in eigen land wandelt, maar ook elders op de wereld, zoals in Frankrijk en Spanje

'Geen doorgewinterde hiker'

"Ik was niet het typevoorbeeld van een doorwinterde hiker," zegt ze. "De kunst van het buitenleven kreeg ik niet met de paplepel ingegeven. Integendeel: ik groeide op binnen de veiligheid van vier muren en all-in hotels. Toch vond ik mijn weg naar de natuur. Nu vind ik niets luxueuzer dan een tent onder een 1001-sterrenhemel."

Op wandel

Vanwaar haar enthousiasme? "Mijn hart verloor ik aan wandelen en de hele levensstijl die daarmee gepaard gaat," zegt ze. "Traag, bewust en vol verbinding. Wandelen maakte van mij fysiek en mentaal een beter mens. Dat eenvoudige medicijn wil ik met iedereen delen. Zoveel mogelijk mensen op weg helpen naar een leven in de buitenlucht, dat is mijn missie."

Op wandel

Leuk aan haar wandelblog is dat ze ook oog heeft voor de inwendige mens. Zo omschrijft ze de Voerstreek (aan de grens tussen Nederland en België) in het zonnetje als 'net zo idyllisch als Toscane' en tipt er meteen een fijn cafeetje bij.

Het Altenbroek 

Op wandel

'Het Altenbroek is gekend voor het ongerepte, heuvelachtige landschap. Je kan er stevige hoogtemeters maken en telkens wordt je beloond met dromerige uitzichten. Door de golvende natuurvlakte loopt een feeëriek beekje. Het kabbelen van het water, het geroep van een roofvogel en het ruisen van de bladeren zijn bijna de enige geluidsbronnen.

Levend schilderijtje

De stilte is zo geruststellend dat zelfs wilde dieren hier graag vertoeven. De kalkrijke bodem trekt heel wat bijzondere bewoners aan. Schrik dus niet wanneer je plots een everzwijn, das of reetje het veld ziet doorsteken. Ook het witte landgoed Altenbroek maakt van deze streek een echt schilderijtje,' aldus Dorien.

Op wandel

Natuurpunt heeft verschillende routes door het Altenbroek lopen. Je kan ze hier bekijken. Wij volgenden het Avonturenpad van 4,1 kilometer. Maar vooral de Noordalwandeling (7,8 km) en de Bovenhoutwandeling (6 km) zijn echte aanraders. Of je combineert het beide wandelingen in een lusje van 13 km. Met als eindpunt dus Café De Wandelaar, een oude douanepost.

Buiten is het beter dan binnen

Op wandel

Dorien schreef een boek over haar ervaringen van beginnend wandelaar tot ervaren hiker. In 10 levenslessen van de wandelaar gaat het over het herontdekken van je wilde instinct tot een spoedcursus bidden met je voeten. Meteen toepasbaar op je eigen leven, zodat je ook naast de paden als een wandelaar door het leven navigeert. Dorien maakt je enthousiast om op stap te gaan, vertelt leuke anekdotes en werpt soms ook een wetenschappelijke blik op haar omgeving,

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wandelen
  • Op wandel