Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het is heerlijk fietsen en wandelen in de Biesboschlinie!

In Noord-Brabant vind je de Biesboschlinie. Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur om van te genieten!

Biesboschlinie

De Biesboschlinie: erfgoed, water en natuur in een heerlijk Hollands gebied.

In het noordwesten van Noord-Brabant, vind je de Biesboschlinie. Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur.

Biesboschlinie

Het gebied beslaat de gemeente Altena met zijn 21 kernen, waaronder Woudrichem, en het zuidelijke deel van de Biesbosch. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, het landschap is afwisselend, maar wel lekker vlak en vooral heel groen.

Waterrijk: de Biesboschlinie

 

Biesboschlinie

De Biesboschlinie is een waterrijk gebied. Het grenst aan de rivieren de Afgedamde Maas, de Waal en de Nieuwe Merwede. Water heeft in de geschiedenis dan ook een grote rol gespeeld: Woudrichem dat kon groeien door haar visrechten, Loevestein als vesting die Maas en Waal overzag, de Biesbosch waar velen hun brood verdienden met biezen snijden, en de Hollandse Waterlinie waar dit gebied het zuidelijkste puntje van vormt.

Biesboschlinie Werelderfgoed

 

Biesboschlinie

Sinds augustus 2021 mag de Biesboschlinie zich Werelderfgoed noemen. Je loopt dus door de geschiedenis. De Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt door vier provincies en is een uniek verdedigingswerk. Het is een strook land die onder water gezet kan worden. Deze laag water beschermde tegen indringers. Op de zwakke plekken kwamen forten en vestingen te staan. Het overgrote deel hiervan is nog steeds intact en kan je bezichtigen.

Fietsen en wandelen

Biesboschlinie

De rijke historie, gecombineerd met de prachtige natuur maken de Biesboschlinie tot een geweldige bestemming voor een dagje uit, een weekendje weg, of zelfs een hele vakantie.

Meer informatie: Biesboschlinie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wandelen
  • Biesboschlinie