Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gorinchem is de allermooiste vestingstad van Nederland!

Wil je er aan de wandel? We hebben een route voor je. Nederland heeft meer dan 160 vestingsteden, van die mooie oude stadjes met kronkelende straatjes en steegjes, hoge muren en heel veel sfeer. En van al die beauty's is Gorinchem door de jury van de ANWB uitroepen tot de mooiste. "Gorinchem is b...

Gorinchem is de allermooiste vestingstad van Nederland!

Wil je er aan de wandel? We hebben een route voor je.

Nederland heeft meer dan 160 vestingsteden, van die mooie oude stadjes met kronkelende straatjes en steegjes, hoge muren en heel veel sfeer.

En van al die beauty's is Gorinchem door de jury van de ANWB uitroepen tot de mooiste.

"Gorinchem is beeldschoon gelegen op de plek waar de Linge uitmondt in de Merwede," zo meldt het rapport.

"Schitterend bewaard gebleven zijn de wallen: een groen lint om de stad met knoeperds van kastanjes en platanen om onder te flaneren én met zicht op de ommelanden, de rivier en de vele verdedigingswerken.

Die combinatie van zicht op de rivier, ring van groen en levendige binnenstad maakt Gorinchem tot een smakelijke bonbon."

Wandelen in middeleeuwse sferen

Tijdens deze wandeling in en rond Gorinchem (13 km, circa 4 uur) passeren drie provincies, twee rivieren en 600 jaar geschiedenis de revue. De historische vestingen Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein vormen gezamenlijk de Vesting Driehoek en liggen in een schitterend Hollands rivierengebied.

De tocht gaat over eeuwenoude vestingwallen, langs gerestaureerde stadspoorten en waardevolle panden.

Af en toe kies je het ruime sop: de vaartochten bieden een leuke afwisseling met het wandelen. Tientallen bezienswaardigheden kruisen het pad, informatieborden onderweg vullen deze informatie ruimschoots aan.

Tip: Wandel deze route via de gratis Eropuit app. Onderweg zie je op het kaartje waar je bent, zo kun je niet verdwalen.

Lekker eten en drinken

  • Espressobar Hugo heeft ook goddelijk gebak in het assortiment. Zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd voor de brownies.
  • Proeverz is uitgeroepen tot 'Beste Lunchroom van Nederland' en je kunt er ook ontbijten.
  • Lekker terras: De Hoofdwacht op de Grote Markt.
  • De Vitamine Kantine voor wie graag voor gezond gaat.
  • En tenslotte petit-restaurant De Boulevard, met het mooiste uitzicht van Gorinchem. Het ligt pal aan de drukst bevaren rivier van Europa, terwijl de veerponten af en aan varen. 

Slapen in Gorinchem

Wil je er een overnachting aan vastknopen, dan tippen we B&B De Goesting aan het water en Suite no 3 in hartje centrum. Liever een hotel? Check Boutique Hotel Goud & Zilver in het centrum en Boutique Hotel Karel de Stoute (aan het water met een eigen restaurant en terras), ook in het centrum.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in