Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De mooiste wandelroutes tijdens Pasen

Ga eropuit deze Pasen!

wandelroutes

Het is Pasen en dat betekent dat we een lekker extra dagje vrij zijn. Zit het paasontbijt erop en ben je toe aan wat beweging? Wij hebben tien heerlijk rustige wandelroutes in de Nederlandse natuur voor je!

Paaswandeling

Misschien staat de Paasmaandag in het teken van familie, of misschien heb je een lekker dagje voor jezelf. Hoe dan ook, in beide gevallen is een lange wandeling een fijne ontspanning op je vrije dag. De routes die we voor je hebben uitgestippeld zijn wat minder bekend, maar zeker niet minder mooi!

Boswachterspad Kootwijk

De Veluwe is natuurlijk een bekend natuurgebied met oneindig veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen of mountainbiken. Het Boswachterspad Kootwijk is wat minder bekend onder het grote publiek, en echt een verborgen parel! Omdat het hier rustig heb je een grote kans om wilde dieren te spotten zoals herten en everzwijnen.

Natuurgebied De Muy en Slufter op Texel

Wat ons betreft hoeft het geen hoog zomer te zijn om een bezoekje te brengen aan de Waddeneilanden. Ook tijdens de andere jaargetijden hebben de strand- en duingebieden hun charme. In natuurgebied De Muy en Slufter zijn de duinen, weilanden en schorren landschappen het mooist met zijn unieke natuur. Bloemen en planten in dit gebied gedijen goed in de zoute grond, en daarmee is de omgeving zeker uniek en trekt het veel vogels aan.

Rondje Naardermeer

In dit vreedzame polderlandschap kan je genieten van de vele rustgevende meertjes gevuld met riet, afgewisseld met weilanden en moerasbos. Dit veelzijdige natuurgebied is de ideale leefomgeving voor otters en purperreigers, die je kunt spotten op de route of de observatiehut en uitzichtpunten.

Kampina en Oisterwijkse Vennen

Dit sprookjesachtige landschap is ontzettend divers. Het duinlandschap verandert in bossen, grasland en kent een schat aan zeldzame plant- en diersoorten. Het is een ideale route om te lopen met kids. Ook is dit gebied goed geschikt om te verkennen op de fiets.

Rondje Wylerbergmeer

Mocht je zin hebben in een meer glooiende streek, is deze natuurwandeling een goed idee. Dankzij de heuvels in dit gebied wordt je van het ene verrassende uitzichtpunt naar het einde geleidt en zo loop je om het Wylerbergmeer heen, langs het Afrika Museum. Ook op deze route heb je kans om wild te spotten!

Rondwandeling Maasduinen

De uitgebreide tocht door het Nationaal park Maasduinen brengt je over verschillende wegen, letterlijk! Zandpaden, een loopbrug, rivierduinen, heidevelden en gemengde bossen komen allemaal voor in dit grote gebied. Er zijn verschillende routes te vinden, waar je de kans hebt om onder andere de ijsvogel te spotten. Geniet van het water van het Reindersmeer en kom helemaal tot rust.

Erfgooiersbos rondwandeling

Dit vredige bos was vroeger een heidegebied. In de jaren 40 werd er een dennenbos aangeplant, en inmiddels is het uitgegroeid tot volwaardig bos met prachtige loofbomen. Wandel hier in alle rust en stilte, en geniet van de mooie natuur.

Gerendal rondwandeling

Een ander heuvelachtig natuurgebied dat de moeite waard is, is het Limburgse Gerendal. De unieke zuid-Nederlandse natuur is glooiend, en er valt veel te ontdekken in het variërende landschap. Je kunt er dassen en salamanders spotten, of een lekker hapje scoren bij de gezellige B&B's of restaurantjes die je onderweg tegenkomt.

Lingeroute

In dit sprookjesachtige gebied vind je de langste rivier van Nederland, de prachtige Linge. De mooie slingerpaden brengen je naar historische dorpjes en langs fraaie boomgaarden. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te stoppen bij de 'fruittuin van Nederland', waar je fruit kunt plukken. Heerlijk voor de rest van je wandeling!

Mastbos Breda

Last maar zeker not least, het karakteristieke Mastbos bij Breda. Dit historische naaldbos is met zijn 500 jaar één van de alleroudste. Door de afwisseling tussen de grote beukenlanen, loof- en naaldbossen waan je je echt in een paar sprongen terug in de tijd. In dit bos kom je prachtige wilde natuur tegen zoals herten, vossen en uilen.

Met deze tien prachtige, uiteenlopende wandelroutes hopen we je te hebben geïnspireerd om lekker op pad te gaan. Gezellig met je familie of partner, maar de routes lenen zich ook uitstekend voor een tocht alleen.

Wandelen
  • Bedrock, Dingen voor Vrouwen
  • Adobe Stock