Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De heide bloeit! Hier gloeit het paars het mooist

We hebben 27 prachtig paarse gebieden voor je gevonden, om te gaan wandelen op de heide als die op haar mooist is.

De heide bloeit! Hier gloeit het paars het mooist

We hebben 27 prachtig paarse gebieden voor je gevonden!

Heide is een bescheiden plantje met een enorme uitstraling als de bloemetjes uitkomen. En dat is nu het geval: van ongeveer half augustus t/m half september (soms iets eerder, het kleurt hier en daar nu al) staat de heide in bloei in Nederland. 

Je kunt nu via de paden door prachtige paarse heidevelden lopen. Wees er op tijd bij, want begin september begint de kleur al te vervagen. Wonderschoon wandelen, je ogen uitkijken en nazomeren doe je hier.  

1. Wezepsche Heide

De Wezepsche Heide is een prachtig en afwisselend natuurgebied. Als je geluk hebt, zie je vossen, wilde zwijnen, reeën en ook edelherten. Ook vele soorten vogels voelen zich hier thuis. Wandel bijvoorbeeld de NS-wandeling van station Wezep naar Zwolle. Een afwisselende route met zowel bos, dorpjes, historische steden als rivierlandschap. Vanaf station Wezep sta je snel in het paars. Door het bos loop je de glooiende, open Wezepsche Heide op. Een prachtig gebied!

2. Loenermark

Op de Loenermark, midden op de Veluwe, kijk je je ogen uit! Hier wisselen heidevelden, bossen en zandvlakten elkaar af. Al een tijd graast hier een kudde Veluwse heideschapen, die ervoor zorgt dat het heideveld niet dichtgroeit. In het gebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet, variërend van 2 tot 14 kilometer. 

3. Elspeetsche heide

De video die onder deze opsomming staat laat erg mooie beelden zien van een geweldige paarse heide. Waar deze beelden zijn opgenomen? Wat je ziet is de Elspeetsche heide, een gebied tussen Nunspeet en Elspeet. Zeker wanneer de zomer niet al te droog is het vanaf medio augustus een explosie aan paars in dit natuurgebied.

4. Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ook in Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat de heide prachtige in bloei. Ontdek het wereldberoemde natuurpark van ruim 5.400 hectare met één van de 13 uitgezette wandelroutes, één van de 1.800 gratis witte fietsen en ruim 40 kilometer fietspad! Eén van de meest bijzondere gebieden in het Park is het Deelense Veld.