Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bloesems en bollenvelden, waar kun je ze zien?

Handig voor als je een lentesafari aan het plannen bent! Pasen, lang weekend, prachtig weer – dan lokken de Keukenhof, de bloesemboomgaarden en de bollenvelden. Het wordt geheid druk, dus als je van rust houdt stel je het uitje uit tot volgende week. Maar mocht je er toch op uit willen, dan kun j...

Bloesems en bollenvelden, waar kun je ze zien?

Handig voor als je een lentesafari aan het plannen bent!

Pasen, lang weekend, prachtig weer – dan lokken de Keukenhof, de bloesemboomgaarden en de bollenvelden. Het wordt geheid druk, dus als je van rust houdt stel je het uitje uit tot volgende week. Maar mocht je er toch op uit willen, dan kun je hier zien waar je moet zijn.

Bloesemtocht Betuwe

De pruimenbloesem is al uitgebloeid, wat er nu te zien is, zijn de kersen- en perenbloesems, en het begin van bloeiende appelbomen.

We tippen het Klompenpad Bloesemtocht in het buitengebied van Erichem. Wandelen door weilanden, langs sloten, door een wijngaard en door het Betuwse stadje Buren. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Voor de actuele bloesemstand is er een app: Bloesemalert!

Dit zijn alle wandelroutes.

Liever op de fiets? Er zijn ook Bloesemfietstochten, zoals de Betuweroute (57 km), de Betuwse kersentocht (64 km en eigenlijk eentje voor de zomer, als je overal kersen kunt kopen), de Pontjes Rond (42 km) en Rondje Buren (35 km).

Waar bloeien welke bollen?

Voor de beroemde bollenvelden is er ook een Flower Alert te vinden. Zowel de narcissen als de hyacinten en tulpen staan voorlopig nog in bloei. Omdat het vast filerijden in de bollenstreek wordt, kun je ook overwegen om ze iets verder weg te gaan bewonderen.

Zo liggen er een paar mooie velden bij Vijfhuizen, kun je je hart ophalen in de Noordoostpolder is er een tulpenroute op Goeree-Overflakkee en ligt het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland in de kop van Noord Holland, grofweg tussen Den Oever, Den Helder, Schagen en Medemblik.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in