Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 prachtige wandelingen om in de herfst te maken

Goud, rood, geel, bruin, groen – de komende weken zullen de Nederlandse bossen spectaculair verkleuren: 5 prachtige wandelingen om nu te maken!

wandelen veluwe

Goud, rood, geel, bruin, groen – de komende weken zullen de Nederlandse bossen spectaculair verkleuren. Hou je van wandelen, dan zijn deze routes de moeite waard om in het najaar te lopen.

De Vuursche

De Vuursche is prachtig in de herfst: paddenstoelen, verkleurende bomen, paden vol knisperende bladeren – het is echt een heerlijke ervaring. Een paar eeuwen terug was dit een heidegebied, maar door de bouw van buitenverblijven ontstonden hier weelderige tuinen en parkbossen. Monumentale bomen en oude beukenlanen liggen nu verscholen in jongere bossen. Ga vroeg op pad, dan zit je voor de meute lekker aan een pannenkoek (onvermijdelijk hier).

13 km, Baarn, Utrecht  

Gorinchem & geschiedenis  

Tijdens deze wandeling passeren drie provincies, twee rivieren en zeshonderd jaar geschiedenis de revue. De historische vestingen Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein vormen gezamenlijk de Vesting Driehoek. Je bezoekt ze alle drie. Deze tocht neemt je mee over eeuwenoude vestingwallen, langs gerestaureerde stadspoorten en waardevolle panden. Af en toe ga je het water op; de vaartochten bieden een leuke afwisseling op deze herfstwandeling. 

13 km, Gorinchem

Boswachterij Groesbeek

Heuvels, uitgestrekte oude bossen, spookverhalen, the works. De wandeling loopt door Boswachterij Groesbeek: een fraai bos met oude beukenlanen en rododendrons. Deze route kent een paar steile klimmen, maar de prachtige vergezichten over het Maasdal en Cuijk zijn de moeite meer dan waard. 

11 km, Groesbeek, bij Nijmegen

Kruisbergse Bossen

Doetinchem, in het land achter de IJssel, de Achterhoek, heeft een prachtige, bosrijke omgeving. Deze wandeling neemt je mee door de uitgestrekte Kruisbergse Bossen ten noorden van Doetinchem. Een groot deel hiervan behoort tot Landgoed Hagen, een afwisselend gebied met naald- en loofbos, vennen, akkers en houtwallen. Typerend voor de Achterhoek zijn de talloze houtwallen: een lage en zeer dichte begroeiing van eiken en meidoorns.

10 km, Doetinchem  

101 heuveltjes

Wie in de Heldense Bossen wandelt, krijgt de nodige klimmetjes voor de kiezen. Je loopt over stuifduinen door een dicht dennenbos. Aan het einde strijk je lekker neer op het dorpsplein van Helden, het oudste kerkdorp van gemeente Peel en Maas.

Alle details van deze routes én nog 10 heerlijke herfstwandelingen vind je bij de ANWB.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wandelen
  • Getty Images