Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

11 x wandelen en wijzer worden over de geschiedenis van Nederland

Wandelen en je vaderlandse geschiedenis oppoetsen? Dat kan met deze 11 wandelingen op plekken waar vaderlandse geschiedenis is geschreven.

Aerial view of Fort Honswijk Lekdijk or at Tull en 't Waal

Wandelen en je vaderlandse geschiedenis oppoetsen? Dat kan!

'Leer Nederland lopend kennen' biedt elf wandelingen op plekken waar vaderlandse geschiedenis is geschreven. Wat deed Vincent van Gogh bijvoorbeeld in Nuenen? Hoe kon ons land in het diepste geheim een enorm verdedigingswerk bouwen? Terwijl je stad en land verkent, krijg je de antwoorden op deze en nog veel meer vragen. 

Geschiedenis

De wandelingen zijn tussen de 7 en 16 km en gaan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot de Rotterdamse brandgrens en het Hanzenetwerk van Kampen – allemaal plekken waar geschiedenis werd geschreven, met uitleg bij de belangrijkste punten op die route – inclusief audio en GPX-routes. 

Compleet pakket

Zodra je de wandelingen hebt aangeschaft, ontvang je in één keer het hele wandelpakket. Dus 11 routes met elk hun eigen verhaal. Dat kun je lezen, maar nog leuker: luister de ingesproken versie tijdens je voettocht. Daarnaast krijg je bij elke wandeling een kaartje met een beschrijving van een aantal interessante punten tijdens je route. Je bepaalt natuurlijk zelf wanneer en in welke volgorde je de wandelingen maakt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wandelen
  • Getty Images