Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zoon Camilla schrijft 'theeboek'

Tea, the royal way. We houden wel van een goede cuppa, en wie beter om ons te leren hóé we die nou op z'n echt Engels drinken dan... de zoon van Camilla? Tom Parker Bowles (46) heeft een nieuw boek uit, helemaal over the art of drinking tea. In samenwerking met Fortnum & Mason, het chique warenhu...

Zoon Camilla schrijft 'theeboek'

Tea, the royal way.

We houden wel van een goede cuppa, en wie beter om ons te leren hóé we die nou op z'n echt Engels drinken dan... de zoon van Camilla?

Tom Parker Bowles (46) heeft een nieuw boek uit, helemaal over the art of drinking tea. In samenwerking met Fortnum & Mason, het chique warenhuis in Piccadilly waar tout de royal family en de rest van upper class Londen graag zijn thee shopt.

Kookboekenschrijver

Overigens is Tom niet de minste, in de Britse foodscene: hij werkt als kookboekenschrijver en restaurantrecensent, schreef zeven kookboeken en won zelfs een award voor zijn schrijfsels.

En natuurlijk trakteert hij ook op wat tea over wat de royals zelf graag drinken, bij wijze van promotie. Charles is bijvoorbeeld énorm kieskeurig volgens zijn schoonzoon. Hij drinkt zijn thee altijd met melk en honing. Queen Elizabeth? Met een drupje melk maar zonder suiker.

Geen theezakje

Tom houdt zelf van een goeie zogenaamde builder's tea. "Een pittige kop zwarte thee met een klein beetje melk en suiker." Ah.

Overigens komt er geen theezakje bij kijken, in de royal households. Tom: "We houden allemaal van losse theeblaadjes, die zijn groter en geven een meer genuanceerde smaak. Net als wijn heeft thee een eigen terroir, en die komt beter uit de verf met grotere blaadjes."

Tips, tips, tips

Heeft hij nog een ultieme theetip? Tuurlijk, heel veel, en die staan ook in het boek. Maar deze must-do geeft hij alvast gratis weg: "Kook gefilterd water, nooit in de magnetron. De smaak van het water is op grote invloed op het uiteindelijke kopje thee. Maar verder is het helemaal your cup of tea."

Ook geeft hij nog een paar reistipjes voor Londen weg. Naast Fortnum & Mason (je kunt er trouwens ook prima online bestellen, ze bezorgen in Nederland): "Elk goed hotel zet een uitstekende kop thee, maar Claridge's en het Ritz zijn wel de klassiekers."

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in