Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wauw: het zomerpaleis van keizerin Sisi staat te koop

Naar verluidt was dit de enige plek waar de keizerin zich gelukkig en vrij voelde.

possenhofen sisi

Royalty-watchers opgelet: Possenhofen, ook wel het prachtige zomerpaleis van keizerin Sisi, staat te koop. Altijd al een kijkje willen nemen op de enige plek waar de keizerin zich vrij en gelukkig voelde? Dan is dit je kans.

Possenhofen

Het is inmiddels 170 jaar geleden dat keizerin Sisi afscheid nam van haar ouderlijk paleis Possenhofen. De reden? Ze verhuisde naar Wenen om te trouwen met keizer Frans Josef, om vervolgens als keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije bekroond te worden.

En waar het leven van keizerin Sisi in de series en films sterk werd geromantiseerd, bleek ze in werkelijkheid een tikkeltje egoïstisch te zijn, zo onthulde schrijfster Katrin Unterreiner al eens eerder. "Alleen haar eigen situatie interesseerde haar." Frans Jozef was trouwens ook geen daadkrachtige droomprins, maar eerder een saaie ambtenaar, maar dit terzijde.

Gelukkig en vrij

Haar tijd in Possenhofen was echter niet geheel verzonnen. Zo was de keizerin daadwerkelijk gelukkig en vrij tijdens haar jeugd in het paleis. Er sprake van een informele sfeer en ze kon er paardrijden, wandelen en tijd met haar dieren doorbrengen. Een heel ander leven, als je haar jeugd vergelijkt met het strenge hof in Wenen.

Te koop

Hertog Maximiliaan van Beieren, de vader van Sisi, was de eigenaar van het landgoed. Hij gebruikte het paleis dan ook als zijn zomerresidentie. Een aantal jaren later nam de keizerin het stokje van haar vader over, en gebruikte het paleis als een vakantieverblijf. Nog weer later werd het paleis gebruikt als een kindertehuis, een ziekenhuis én werd het daarna zelfs nog een garage voor motoren.

En een deel van deze residentie staat nu te koop voor een 'schamele' 5,2 miljoen, zo meldt Riedel Immobilien op hun website. Het zou gaan om het zogeheten 'Oude Paleis'. In de jaren tachtig is dit deel van de residentie geheel gerenoveerd en omgebouwd tot luxueuze appartementen. Eerder waren in dit deel van het paleis, de privésuites van Maximiliaan en zijn gezin te vinden.

Tweede verdieping

Om nog even concreet in te gaan op het deel wat te koop staat: het gaat om de gehele tweede verdieping van de residentie, wat in totaal zo'n 270 vierkante meter is. Ook is er sprake van kamers met plafonds van maar liefst vier meter hoog, en heeft de verdieping drie slaapkamers, drie badkamers, een woonkamer met monumentale openhaard, parketvloeren en schuifdeuren.

Ook niet verkeerd is het uitzicht vanuit het paleis. Zo kijk je uit op het meer van Starnberg en de met sneeuw bedekte toppen van de Alpen. Het enige nadeel? Er is een kans dat je last gaat hebben van geluidsoverlast omdat het penthouse nog 'in ontwikkeling' is. Maar goed, als dat het is én je hebt het geld 'toevallig' liggen, waarom niet?

Royalty
  • Libelle
  • NL Beeld