Zo viert Máxima haar verjaardag

Zo viert Máxima haar verjaardag

Onze prachtige koningin blaast vrijdag 48 kaarsjes uit. En reken maar dat dat groots gevierd wordt, in Huis ten Bosch.

De dinner parties die Willem-Alexander en Máxima regelmatig hielden bij Villa Eikenhorst zijn legendarisch. Tenminste... de geruchten over die feestjes. Want genodigden weten natuurlijk wel beter dan hun mond voorbij te praten over hét feestje van het jaar.

Zo viert Máxima haar verjaardag

Iets te diep in het glaasje?

Toch lekt er heus wel eens iets uit over de gezellige avonden die ons koningspaar thuis heeft met hun vriendenkring. Zo zou Máxima zelf een keer zó gezellig (of keek ze te diep in het Argentijnse glaasje wit?) aan het dansen zijn geweest dat ze zich verstapte en (volgens legende althans) haar enkel brak in de achtertuin van de Eikenhorst. Dan weet je wel dat je een goede avond hebt gehad.

Inmiddels wonen de koning, de koningin en hun meiden in Den Haag op Paleis Huis ten Bosch, waar dit weekend waarschijnlijk feest wordt gevierd voor Máxima's verjaardag. Vorig weekend deed het gezin dat natuurlijk al in Sevilla, en vlak daarvoor zal er ook in Griekenland gretig geproost zijn.

Zo viert Máxima haar verjaardag

Gezellig samen

Deze week is een alleszins drukke, voor de koningin. Maandag vloog ze naar Ethiopië voor haar VN-werk, donderdag opent ze een scheepswerf in de haven van Amsterdam, en op haar verjaardag gaat ze met Willem-Alexander (gezellig samen, dat dan weer wel) naar de Viering 100 jaar Algemeen Kiesrecht in de Ridderzaal.

En daarna fluks naar huis voor een gezellige avond in de kroonluchters van Huis ten Bosch? Mét haar favoriete snack (kroketten, je leest er meer over in onze Máxima Special) op de late avond? We hopen het van harte, voor onze powerqueen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in