Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo lief: prinses Estelle verwelkomt WA en Máxima op het paleis

De Zweden laten hun troonopvolger-in-spe graag proeven aan haar royaltaken. Een onverwacht grote delegatie Zweedse royals op het koninklijk paleis van Stockholm. Daar zijn eind van de ochtend koning Willem-Alexander en koningin Máxima buitengewoon warm onthaald door eigenlijk de hele Zwoyal Famil...

Zo lief: prinses Estelle verwelkomt WA en Máxima op het paleis

De Zweden laten hun troonopvolger-in-spe graag proeven aan haar royaltaken.

Een onverwacht grote delegatie Zweedse royals op het koninklijk paleis van Stockholm. Daar zijn eind van de ochtend koning Willem-Alexander en koningin Máxima buitengewoon warm onthaald door eigenlijk de hele Zwoyal Family.

Op de luchthaven werden ze opgewacht door Victoria en Daniel, en op het paleis sloten naast koning Carl Gustaf en koningin Silvia óók prins Carl Philip en zijn Sofia én prinses Estelle (10) aan om de Oranjes een warm bad te bieden.

Estelle is de peetdochter van Willem-Alexander, terwijl Victoria op haar beurt weer de peetmoeder is van prinses Amalia (die ook bruidsmeisje was op haar huwelijk).

De jonge troonopvolger werd even als fonkelend middelpunt neergezet tijdens het fotomoment en deed dat uiterst koninklijk in pied-de-poule mét handtasje in de aanslag.

Vermoedelijk hebben Vic en Daniel hun dochter er speciaal voor thuisgehouden: het is nog geen herfstvakantie in Zweden, dus tenzij haar leraren heel per ongeluk een studiedagje hebben, hebben we het hier waarschijnlijk over een stukje Royal Training en petite (en vooral ook: vriendschappelijk) comité.

Daar is trouwens enig historisch kader voor, al is het niet hoe de meeste koningshuizen dit soort bezoeken aanpakken. Op deze foto uit het archief van de Bernadotten zie je kroonprins Carl Gustaf middenvoor in 1957 poseren bij het welkom voor koningin Juliana en prins Bernhard.

Beeld: ANP/Kungahuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in