Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: zó vierde de Britse koninklijke familie Pasen

Ook koning Charles verscheen bij de traditionele paasdienst.

charles camilla pasen

Afgelopen weekend vond traditiegetrouw de jaarlijkse paasdienst in de St. George’s Chapel in Windsor Castle plaats, waar verschillende Britse royals hun opwachting maakten. Zoals van tevoren aangekondigd, verschenen prins William en prinses Kate dit keer niet bij de aangelegenheid. Koning Charles was echter wel aanwezig, en hij zag er op zijn paasbest uit!

Koning Charles

Tot voor kort was de koning enkel en alleen te zien bij audiënties en privéaangelegenheden. Maar afgelopen week liet Buckingham Palace al weten dat Charles gewoon aanwezig zou zijn tijdens de paasdienst in St. George’s Chapel. De beslissing van de koning om wél aanwezig te zijn bij de paasdienst, wordt als belangrijk gezien. Het suggereert namelijk dat de artsen die hem behandelen, het momenteel goed genoeg vinden gaan met Charles. Aan zijn glimlach te zien is de koning het daar zelf helemaal mee eens.

Koninklijk paar

Het koninklijk paar arriveerde in een staats-Bentley en verscheen opgewekt bij de Mattins-dienst. Koning Charles zag er zoals gewoonlijk uit om door een ringetje te halen in een nette jas en een blauwe stropdas.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Op zijn gezicht prijkte een grote glimlach. Maar hoe kan dat ook anders, met zo’n prachtige dame aan je zijde? Het koninklijke stel werd op de kiek gezet terwijl ze zwaaiden naar een groepje royal-fans dat zich bij Windsor Castle had verzameld.

Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Koningin Camilla straalde in een koninklijke smaragdgroene jasjurk van Anna Valentine, welke ze combineerde met een bijpassende Philip Treacy-hoed, zwarte suède laarzen en een stijlvolle, gewatteerde zwarte Chanel-handtas.

Prachtig groen

Bij het gezelschap voegden zich vervolgens een aantal vooraanstaande leden van het koningshuis. Zo verscheen kort nadat het koninklijk paar arriveerde ook zuslief prinses Anne. In navolging van de groene outfit van koningin Camilla, droeg ook Anne een mintgroene jas welke ze combineerde met een groene hoed met zwarte veren.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Maar ook de hertogin van York, Sarah Ferguson (rechts), verscheen in lenteachtig groen. Voor de gelegenheid droeg zij een jurk in een bijzondere varenkleur.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Sarah werd vergezeld door haar ex en tevens wijlen koningin Elizabeth’s meest omstreden zoon: prins Andrew. Hoewel de schandaalprins afstand moest doen van meerdere militaire titels en geen openbare taken meer mag uitvoeren, is hij opmerkelijk genoeg nog steeds welkom tijdens de traditionele paasdienst.

Prada jas

Koning Charles’ andere jongere broertje prins Edward zag er keurig uit in een krijtstreeppak. Hij werd vergezeld door de hertogin van Edinburgh, zijn vrouw Sophie. En hoewel Edward netjes voor de dag kwam, stal de hertogin de show in haar felpaarse jas van Prada met gouden knopen. Dit pareltje combineerde ze met een crèmekleurige hoed en hoge pumps in dezelfde crème-tint.

Onder het echtpaar was ook hun zoon James, de graaf van Wessex van 16, die eveneens in een net, donkerblauw pak verscheen.

Beeld: NL Beeld / PA Images

Handjes schudden

Vervolgens was het tijd voor het gebruikelijke rondje handjes schudden. Naar verluidt hebben de artsen Charles afgeraden om fysiek contact op te zoeken vanwege zijn ziekte, maar dit advies sloeg de koning duidelijk in de wind. Dat het hoofd van de Britse monarchie ziek is, wordt zeker niet vergeten door het volk. Eén van de aanwezigen in het publiek riep iets in de trant van ‘blijf sterk!’ naar de koning, waarop hij antwoordde met: “Ik doe mijn best.”

Beeld: NL Beeld / PA Images

Kate afwezig

Zoals eerder al bevestigd waren de prins en prinses van Wales niet aanwezig bij de paasdienst. Vanwege de kankerdiagnose van prinses Kate hebben de Waleses Pasen naar verwachting in Anmer Hall gevierd, samen met hun drie kinderen. Een mooi moment voor wat quality time met het gezin, moeten Will en Kate gedacht hebben, aangezien hun kroost pas op 17 april weer in de klas hoeft te verschijnen.

Na de dienst keert het koninklijk gezelschap doorgaans terug naar Windsor Castle, voor een traditionele lunch met gebraden lamsvlees. Bij verschillende koninklijke residenties werden evenementen georganiseerd voor bezoekers ter gelegenheid van Pasen.

Royalty
  • Beau Monde, Hello!, RTL Boulevard
  • NL Beeld