Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: prachtige royal portretten

Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles (later dit jaar), toont hij een paar heel bijzondere privéportretten in een tentoonstelling op Buckingham Palace. De prins heeft een deel van zijn eigen kunstcollectie ter beschikking gesteld voor de expositie Prince & Patron, en daar zitten...

Zien: prachtige royal portretten

Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles (later dit jaar), toont hij een paar heel bijzondere privéportretten in een tentoonstelling op Buckingham Palace.

De prins heeft een deel van zijn eigen kunstcollectie ter beschikking gesteld voor de expositie Prince & Patron, en daar zitten ook een paar heel persoonlijke schilderijen en tekeningen tussen.

Op een van de portretten is Charles oma, the queen mother te zien. Niet alleen had Charles een bijzondere band met zijn oma, zij was ook notoir moeilijk om op een portret te krijgen. Ze poseerde het liefst alleen samen met haar honden (corgi’s natuurlijk), en liet die dan extra groot afbeelden zodat zij wat minder het middelpunt van de belangstelling was.

Ook te zien in Buckingham Palace: een tweeluik met portretten van Charles zoons William en Harry uit 2009 die normaal bij Charles thuis in Highgrove hangen. En een schets van zijn eigen vader, prins Philip, die in geschilderde vorm in de National Portrait Gallery hangt.

Prince & Patron is tijdens de zomeropening van Buckingham Palace (van 21 juli t/m 30 september) te bezoeken.

Beeld: Royal Collection Trust