• Royalty

Zien: Meghan in British Vogue

Zien: Meghan in British Vogue

Er werd al maanden over gespeculeerd, maar het bleek ook écht waar: Meghan Markle is gasthoofdredacteur van het septembernummer van de Britse Vogue. Dat een divers tintje heeft gekregen.

Meghan staat niet, zoals wel verwacht/gehoopt, zelf op de cover van het magazine. In plaats daarvan koos ze vijftien inspirerende vrouwen uit om model te staan, van de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern tot Jane Fonda en van Laverne Cox tot Christy Turlington. En dankzij een spiegelvakje waan je jezelf tussen dit geweldige gezelschap. 

Zeven maanden lang werkte de duchess samen met hoofdredacteur Edward Enninful aan een nummer dat 'de kracht van het collectief' laat zien. In het blad staat ook nog een interview tussen Meghan en Michelle Obama. Daarvan zijn de foto's nog niet vrijgegeven, maar dit kiekje van een modieuze Meghan mocht al wél online.

Prins Harry werkte óók mee aan Meghans nummer (hij interviewde Jane Goodall). Waarover de duchess via Instagram laat weten: "Ik ben heel blij dat ik nu kan delen wat we hebben gemaakt. Het was een leerzame en inspirerende ervaring om zoveel maanden stilletjes achter de schermen mee te mogen werken." 

"We hebben van het meestgelezen nummer van het jaar de focus verlegd naar de waarden, doelen en mensen die impact op de wereld van nu hebben. Ik hoop dat jij door deze lens de kracht van het collectief voelt in de diverse selectie vrouwen op de cover."

Meghan is de eerste royal die op deze manier meewerkt aan de Britse Vogue. Schoonzus Kate mag dan al eens op de cover van het blad hebben gestaan (net als prinses Diana en prinses Anne), maar zij werkten geen van allen mee aan de verdere inhoud van 'hun' nummers. Het nieuwste september issue ligt vanaf 2 augustus in de winkels (al zal dat in Nederland vermoedelijk iets later zijn).

Beeld: Instagram/British Vogue

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in